Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

DEVREK BİLSEM ÖĞRENCİLERİNDEN ÜSTÜN BAŞARI

DEVREK BİLSEM ÖĞRENCİLERİNDEN ÜSTÜN BAŞARI
Bu içerik 1388 kez okundu.
Advert

Haber Merkezi

     Devrek Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Amerikan Matematik Olimpiyatları(AMO)'nda, 2 gümüş, 4 bronz olmak üzere toplam 6 madalya ve 3 onur ödülü kazandı.

     Her yıl dünya çapında 40'tan fazla ülkenin katılımı ile yapılan Amerikan Matematik Olimpiyatları (AMO)'na katılan Devrek BİLSEM öğrencileri ortaya koydukları bilimsel çalışmalarla gümüş ve bronz madalya kazandı. Yusuf Erdem Kocabaş ve Kuzey Kadir Kandemir Gümüş, Yunus Eymen Gemici, Belinay Asya Yazıbaşı, Öykü Nisa Karadeli, Derin Özlen bronz madalya ile ödüllendirilirken, Nefes Özkan, Atilla Eymen Şimşek, Emirhan Kurnalı da onur ödülüne layık görüldü.

     Gümüş ve bronz madalya alan öğrenciler elde ettikleri başarı ile STEAM AHEAD-2026 Olimpiyatı’na ve Temmuz ayında Singapur’da yapılacak SIMOC Dünya Finaline katılmaya hak kazandı. Devrek BİLSEM öğrencileri bu başarılarıyla  uluslararası arenada ülkemizi temsil edecek seviyeye yükselmiş oldu.

     Okul Müdürü Davut Erdoğan yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin bu başarılarında emeği geçen Matematik Öğretmenimiz Adem Cebeci’ye ve sevgili öğrencilerimizin ailelerini tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizi bu üstün başarılarından dolayı kutluyor, uluslararası düzeyde elde ettikleri bu başarıların devamını diliyoruz.” dedi.

Advert
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ÇAYDEĞİRMENİ'NE YENİ JANDARMA KARAKOLU  YAPILIYOR
ÇAYDEĞİRMENİ'NE YENİ JANDARMA KARAKOLU YAPILIYOR
ÇERKEZOĞLU: 2026 EMEKLİ VE EMEKÇİNİN ZOR YILI!
ÇERKEZOĞLU: 2026 EMEKLİ VE EMEKÇİNİN ZOR YILI!