Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ESNAF KREDİLERİNDE FAİZ DEĞİŞTİ!

ESNAF KREDİLERİNDE FAİZ DEĞİŞTİ!
Bu içerik 716 kez okundu.
Advert

Haber Merkezi

      Esnaf kefalet kooperatif kredilerinde 5 Ocak 2026 itibarıyla faiz oranı yıllık %20 olarak güncellendi. Mevcut krediler bu değişiklikten etkilenmeyecek.

      Esnaf ve sanatkârları yakından ilgilendiren kredi faiz oranlarında önemli bir güncellemeye gidildi. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredilerde, 5 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yıllık faiz oranı %20 olarak belirlendi. Bu değişiklik yalnızca belirtilen tarihten sonra kullanılacak kredileri kapsıyor. Daha önce alınmış kredilerin faiz oranlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

MEVCUT KREDİLERDE FAİZ DEĞİŞİKLİĞİ YOK

      Yeni düzenleme, yalnızca 5 Ocak 2026 ve sonrasında kredi kullanacak esnaf ve sanatkârları ilgilendiriyor. Bu tarihten önce alınmış olan krediler, eski faiz oranlarıyla devam edecek. Bu sayede mevcut kredi kullanıcıları için beklenmedik bir maliyet artışı yaşanmayacak.

VERGİ VE SGK BORCU OLANLAR KREDİ KULLANAMAYACAK

      Kredi başvurusunda bulunacak esnaf ve sanatkârların bazı şartları da karşılaması gerekiyor. SGK, Bağ-Kur ya da vergi borcu bulunan esnaflar, borçlarını yapılandırmadıysa ya da yapılandırdığı halde düzenli ödeme yapmıyorsa kredi kullanamayacak. Yapılandırmasını yapan ve taksitlerini düzenli ödeyenler ise bu kapsam dışında tutuluyor ve kredi kullanma hakkını sürdürüyor.

SSK’Lİ ÇALIŞANLAR KREDİYE ULAŞAMIYOR

     Ayrıca, aktif olarak SSK’li çalışanlar da esnaf kredilerinden faydalanamıyor. Bu uygulama, esnaflığın bir yan faaliyet değil, ana geçim kaynağı olması gerektiği anlayışına dayanıyor. Sadece esnaf kaydı olan ve diğer sigorta kollarında aktif çalışması bulunmayan bireyler kredi için uygun görülüyor.

Advert
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK KAYMAKAMLIĞI'NDA  ÇALIŞACAK 150 KİŞİ AÇIKLANDI
DEVREK KAYMAKAMLIĞI'NDA ÇALIŞACAK 150 KİŞİ AÇIKLANDI
GÖÇÜKTE KALAN 2 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
GÖÇÜKTE KALAN 2 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI