Haber Merkezi
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Kozlu, Karadon, Üzülmez ve Armutçuk üretim bölgelerinde güvenlik gerekçesiyle üretimi durdurmasının ardından, TTK Çırak Kursu Mezunları eksikliklerin hızla giderilerek üretime yeniden başlanması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.
TTK Çırak Kursu Mezunları tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kararın Zonguldak ve ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Açıklamada, iki asra yaklaşan geçmişiyle Türkiye ve Zonguldak için hayati öneme sahip endüstriyel bir kuruluş olan TTK’nın herhangi bir “oldu bittiye” maruz bırakılmaması gerektiği ifade edildi.
Mezunlar, eğer eksiklikler söz konusuysa bunların ivedilikle giderilerek üretime bir an önce yeniden başlanması çağrısında bulundu. Kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapılan açıklamada, kurumun faaliyetlerinin sürdürülmesinin bölge ekonomisi ve istihdam açısından kritik olduğuna dikkat çekildi. Yapılan açıklamada: "Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Kozlu, Karadon, Üzülmez ve Armutçuk üretim bölgelerinde güvenlik sebebiyle üretim durdurulmuştur. Türkiye Taşkömürü Kurumu, iki asırdır süregelen ve ülkemiz ile Zonguldak’ımız için hayati öneme sahip endüstriyel bir kuruluştur. Bu nedenle, herhangi bir oldu bittiye maruz bırakılmadan, varsa eksikliklerin tamamlanarak üretime bir an önce dönülmesi konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.







