Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı vatandaşları son zamanlarda çoğalan telefon dolandırıcılarının yeni yöntemine karşı uyardı. Dolandırıcılar telefon ile arayarak ''Kuryenizi getirdim, yoksunuz kime bırakıyım'' gibi insanları telefonu kapattıktan sonra o numaraya geri dönüş sağlatıp yüklü faturalar ödeterek dolandırıyor.
Arayan genellikle bir cep telefonu numarası oluyor. Daha sonra siz o telefonu geri aradığınızda ‘Kuryelerimizi bu numaradan arayamazsınız’ diye size telesekreteri bulunan 0888’li bir numara veriliyor. Burayı aradığınızda ise siz farkında olmadan 7 saniyede bir 25 TL ücret kesiliyor. Yaklaşık 2-3 dakika bekletildikten sonra o telefon kapanıyor. 7 saniyede 25 TL kesilen ücretler mevcut.
Metin Turanlı dolandırıcıların yeni yöntemi karşısında sosyal medya hesabından bu paylaşımla vatandaşlara uyarıda bulundu : ''Sözde UYANIKLARA KARŞI UYANIK OLUN! Dolandırıcılıkta yeni TREND!“Kuryenizi getirdim, yoksunuz; kime bırakayım.”Gibi söylemlerle insanımızı kandıran, DOLANDIRAN ve vatandaşı YÜKLÜ TELEFON FATURALARINA mahkum eden yeni ŞEBEKLER türemiş. Dikkat edelim.'' dedi.







