Advert
Advert
Advert

BAŞKAN YAŞAR BÜKRÜ: 19 MAYIS HALKIN YENİDEN AYAĞA KALKIŞIDIR

umhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs’ın bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle yanan işgale-işgalcilere karşı boyun eğmeyen mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışı olduğunu, s

BAŞKAN YAŞAR BÜKRÜ: 19 MAYIS HALKIN YENİDEN AYAĞA KALKIŞIDIR
Bu içerik 467 kez okundu.
Advert

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs’ın bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle yanan işgale-işgalcilere karşı boyun eğmeyen mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışı olduğunu, söyledi.

     Başkan Yaşar Bükrü, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103.yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

     Başkan Yaşar Bükrü mesajında, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makus talihini değiştirmiştir. Ulusumuzun kadını, erkeği, genci, yaşlısı, çocuğuyla topyekun tarihin akışını değiştiren dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir. Yüreğinde Cumhuriyet değerlerini taşıyanların Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı çağdaşlaşma yolundan ilerleyenlerin, geçmişinden güç alan ama yüzü her zaman geleceğe dönük olanların partisi CHP olarak söz veriyoruz; Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, ‘özgürlük, adalet, refah ve barış’ içinde ortak bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. CHP iktidarında muasır medeniyetler seviyesine çıkacak, demokrasi, ekonomik kalkınma ve insani gelişmişlik açısından ön sıralarda yer alacağız. CHP iktidarında yargının bağımsız ve tarafsız olmasını sağlayacak, hukukun üstünlüğünü, hayatın her alanında yeniden tesis edeceğiz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.’ diyerek 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir.” ifadelerini kullandı.

    Kendilerine düşen görevin, ulusun mücadelesini, gururla ve minnetle gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurgulayan Başkan Yaşar Bükrü, mesajına şöyle devam etti:

    “Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yorulmadan, usanmadan yürümektir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda etmekten bir an bile çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ