Advert
Advert
Advert

YAĞMURA RAĞMEN COŞKUYLA KUTLANDI

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

YAĞMURA RAĞMEN COŞKUYLA KUTLANDI
Bu içerik 483 kez okundu.
Advert

   -Sercan KAPUSUZ-

  Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

   Devrek'te, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıldönümü yağışlı havaya rağmen coşkuyla kutlandı. Yağan yağmura aldırış etmeden hazırladıkları gösterilerini sergileyen öğrencilerin yaptığı gösteriler izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

  Tüm yurtta olduğu gibi Devrek’te de Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkışı ve Ulusal Egemenlik Ateşini yakışının tam 103.Yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Devrek'te pandemi nedeniyle iki senedir sadece portokolün katılımya kutlanan bayram bu sene Cumhuriyet Alanı'nı hınca hınç dolduran vatandaşlar tarafından yağan yağmura aldırış etmeden büyük ilgi ve coşkuyla kutlandı.

  Devrek Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen kutlama töreninde Devrek Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş ve iki öğrenci Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Durdubaş:

  " Bugün; Ulusumuzun kurtarıcısı ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, dava ve silah arkadaşlarıyla birlikte; yedi düvel düşmanın, Türk topraklarına aç kurtlar gibi saldırışına, masum ve temiz kalpli Anadolu insanının yıllar süren göz yaşlarına "DUR" demek için çıktığı yolculuğun, umutları yeşerttiği gündür.

  Bugün, tarihin yeni ve şanlı bir sayfasının açıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, acı ve kederden siyahlaşmış yüzlerin yeniden sevinçle parladığı gündür. Bugün, Türk'ün unutulmaya yüz tutmuş mertliğinin, fedakarlığının ve kahramanlığının hatırlandığı gündür.

  Genciyle, yaşlısıyla, askeriyle, siviliyle, kadınıyla, erkeğiyle Vatan müdafaası için, tek yürek olabilmeyi başarmış; kahraman Türk milletinin yeniden şahlanışıdır 19 Mayıs.

 Amasya'ya, Sivas'a, Erzurum'a, Ankara'ya, Afyon ve İzmir'e uzanan bir kurtuluş destanının baş yazgısıdır 19 Mayıs.

   Silahsız, parasız, teşkilatsız, umutsuz Anadolu'nun, zulme ve haksızlığa isyanı, iştahlı aç sömürgeci kurtların pençesinde kıvranan masum güvercinlerin barışı getirmek için kaplanlaştığı gündür 19 Mayıs.

  Yaşlı anaların, çocukların, kınalı kuzuların, er'siz kadınların, şehit babalarının bir karış vatan toprağını müdafa uğruna şehit olmaya ant içtiği, kurtuluşa kadar durmadan, uyumadan, yemeden, içmeden çalışmaya azmetmiş milletin ölümü hiçe sayarak özgürlük için ayağa kalktığı gündür 19 Mayıs.

Karamsarlığın umuda, korkunun güvene, esaretin özgürlüğe döndüğü gündür bugün. Bugün, Mustafa Kemal'in halkına güvenerek çıktığı yolda, Çanakkale ruhunu yeniden yeşerttiği, Alparslan'ın, Mete'nin gözlerini yeşerttiği mukaddes bir gündür. Bugün karanlıkların aydınlanmaya başladığı, güneşin bir kez daha ve daha parlak doğduğu gündür.

  Tarih boyu esir düşmemiş, mertlikten taviz vermemiş, sadece barış için savaşan kahraman Türk'ün zulme baş kaldırısının adı olan 19 Mayıs, milletin tek yürek olup düşmanı İzmir'e sürmeye yemin ettiği gündür.

  Samsun, 23 Nisan'ların, 30 Ağustos'ların, 9 Eylül'lerin ilki, başı, başlangıcıdır. 19 Mayıs, Samsun'dan İzmir'e uzanan kahramanlık destanının tarihe altın harflerle geçen mucizesi, inancı, kararlılığıdır..

 19 Mayıs işin başı, yolun başı, kurtuluşun ilk adımıdır. Tek serveti olan sarıkızını satıp,askere mühimmat için veren dedeler, başlık parasını, hastane parasını, çeyizini vatan için harcayan fedakar insanlar, ekinini bırakıp askere giden babalar, okulunu yarıda kesip cepheye koşan gençler, 19 Mayıs'ın sivil kahramanlarıdır.

  Bu özgür ve refah ortamı, Cumhuriyet erdemini, barış ve huzuru bizlere yüksek bedellerle armağan eden, kahraman şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, emeği geçen tüm merhumlarımıza minnet ve sevgilerimizle şöyle diyoruz;

 "Ey Türk mevcudiyetinin; korkusuz, fedakar kahramanları, Ey Koca seyitler, Ey Nene Hatunlar, Ey Sütçü İmam'lar, Ey şehit oğlu şehitler. Ey Mustafa Kemal Paşa'm!

  Yaktığınız bağımsızlık meşalesini söndürmeden, muhafaza edeceğimize, al sancağı daha yükseklere taşıyacağımıza, vatanı ne pahasına olursa olsun koruyup yücelteceğimize, devrim ve ilkelerin yılmaz bekçileri olacağımıza, vatan, millet. Bayrak,milli ve manevi değerlerimiz, mukaddesatımız uğruna canlarımızı seve seve feda edeceğimize, medeniyet, bilim ve adalet yolunda durmadan yürüyeceğimize söz veriyoruz Bu yüce dilek ve ruh haliyle, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramınızı bir kez daha kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."dedi.

  Kutlamalar öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir sunumları, halk oyunları gösterimi ile devam etti. Yağan yağmura rağmen öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi kutlama törenine katılan protokol ve halkın büyük beğenisini toplarken Devrek Çaydeğirmeni Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü öğrencileride rehber öğretmenleri Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmenleri  Dilek Bozkurt Yurt ve Tuğba Köse rehberleğinde kendi hazırladıkları çeşitli kostümlerle törene katılanlara şeker dağıttı.

  Programa; Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dinar, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Devrek Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, CHP İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, AKP İlçe Başkanı Murat Durubaş,  MHP İlçe Başkanı Erol Kaptan,  İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Uzundal, İsmet Bostancı, Serpil Özmen, daire müdürleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

  

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ