Advert
Advert
Advert

EĞİTİM SEN: DANIŞTAY’A BAŞVURACAĞIZ

Eğitim Sen: İktidara biat eden ‘memur’ tipi dayatılmak isteniyor

EĞİTİM SEN: DANIŞTAY’A BAŞVURACAĞIZ
Bu içerik 539 kez okundu.
Advert

Yeter Kömecçi

    Eğitim Sen, aday öğretmenlik sınavının kaldırılarak değerlendirme komisyonuna devredilmesi, öğretmenlikte uzman ve başöğretmen olarak yeni kariyer basamakları getirilmesine ilişkin yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvuracaklarını açıkladı.    

    Yönetmeliğin ayrımcı ve liyakat dışı uygulamaların önünü açacağını vurgulayan Eğitim-Sen, siyasal iktidara her koşulda biat eden “memur öğretmen” tipi yaratılması istendiğini bildirdi.

    Eğitim Sen, 12 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’nin iptali için gerekli hukuksal hazırlıkları yaparak Danıştay’a başvurulacağını açıkladı. Eğitim Sen’den konuyla ilgili yapılan açıklama özetle şöyle: “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin olarak yayınlanan yönetmeliği ‘eğitim paydaşlarından alınan görüşler’ doğrultusunda oluşturduklarını iddia etse de yayınlanan yönetmeliğin, düzenlemenin esasına ilişkin görüş ve eleştirilerin hiçbiri dikkate alınmadan hazırlandığı görülmektedir.

    Usulsüzlük!

    Adaylık sınavının kaldırılması ve sınavın işlevinin bir değerlendirme komisyonuna devredilmesi, öğretmenlerin adaylığının kaldırılmasında sık sık gündeme gelen mülakat-torpil uygulamasının benzerinin gündeme gelmesi, bu konuda ayrımcı uygulamaların yaşanmasının önünü açacaktır. Kariyer basamağına başvuruyu ceza almış olmamaya bağlayan sistemle, siyasal iktidara her koşulda biat eden, ‘memur öğretmen’ tipi yaratılmak istenmektedir. Tıpkı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda olduğu gibi, anayasaya aykırı bir yönetmelikle karşı karşıya olduğumuz açıktır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ