Advert
Advert
Advert

PROTOKOL BU AÇILIŞTA TOPLANDI

Çaydeğirmeni Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin açılışı il protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

PROTOKOL BU AÇILIŞTA TOPLANDI
Bu içerik 642 kez okundu.
Advert

  Çaydeğirmeni Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin açılışı il protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

   Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, döneminde yapılan çeşme, Devrek Kemerler Aile Sağlık Merkezi, Recep Tayyip Erdoğan Sokağı ve Polat Türkmen Caminin açılışları gerçekleştirildi.

  Açılış programlarına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Devrek İlçe Kaymakamı Ümit Altay, AKP Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, AKP İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe  Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Devrek İlçe Başkanı Murat Durdubaş, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı.

  Belediye Başkanı Satılmış Gebeş “Belediye başkanlığı görevimde 18 yılı geri de bıraktım. Bundan 18 yıl önce yola çıktığımda gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışacağız demiştim.  Gülmeyen yüzler gülecek tütmeyen bacalar tütecek diye sloganımız vardı. Bu dönemde değerli milletvekillerim ve sayın valililerimizin kamu kurum ve kuruluş temsilcilerimizin destekleriyle Çaydeğirmeni’nde bir çok projeyi hayata geçirdik. Fakat hiç açılış yapmadık, benim hayalimdi böyle bir proje.  Suları depolarımıza akıttık atalarımız çeşmeler, külliyeler bırakmış hayalim içme suyu temin edebilecek bir çeşme suyu yapmaktı. Çevre bakanımız Murat Kuruma teşekkür ediyorum ekonomik olarak destek oldu bize, 10km zirveden Akçasu ormanlarından suyu buraya kadar getirdik.    Buraya hiç gelmemiş insanlar Çeşme sayesinde buralara gelip geziyorlar. Her geçen gün gelen sayısı daha da artıyor.

   Hemşerilerimizle el ele verdik 2200 olan nüfusu 7500lere getirdik. Bunlar kolay olmadı beni bu yolculukta yalnız bırakmayan milletvekillerime il başkanıma teşekkür ediyorum ben istemeye utanıyorum ama milletvekillerimiz seferber oluyor. Sayın cumhurbaşkanımız 4. Dönem adaylık için onay verdi, bunlardan birtanesi de bendim bize inanıp güvenip aday yapanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

  Türkiye de ilk toplu konutların yapıldığı belde Çaydeğirmeni beldesidir. Polat Türkmen ile beraber TOKİ başkanın yanına gittik ve bir formül bulunarak yapıldı. Toplamda 4 etap yaptık ve şimdi 5. Etapı istiyorlar 517 daire yapıyoruz ihalesi yapılacak parayı yatıracaklar kurayı gerçekleştireceğiz inşallah. Boş arazilere işletme kurduk ve istihdamda 1600 gencimizi iş sahibi yaptık. Hangi kurumun neye ihtiyacı varsa derdine derman olduk elimizden geldiğince söylenecek söz çok bu işin piri tevazu samimiyet gayret. Göreve geldiğimde 3-4 sorum olarak var görüyorduk ama geldiğimde 10 kat daha olduğunu gördük bu beklentilere cevap vermek için sorumları çözmeye gayret ediyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sağlık ocağımızın bitişiğine de jandarma komutanlığımızı da yapacağız inşallah gerekli yazışmalar yapıldı"  dedi.

  Son olarak Vali Mustafa Tutulmaz,”Ülkemiz, dünya çok zor pandemi sürecinden geçti bu süreçte sağlığın önemini daha iyi anladık. Pandemi de hasta olmaya gerek kalmadan hasta olmanın önemini anladık bir çok sıkıntıyla karşı karşıya geldik. Sağlık hizmetini en iyi veren ülkelerden birisi Büyükşehirler başta olmak üzere dünyanın her yerinden artık hastalar gelip tedavi olmaya geliyorlar. Ülkenin ekonomisi iyi olan kişiler Avrupa’da yaptırmaya çalışırdı şuna da yön değişti artık önce Türkiye ye geliyor burada cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz bu büyük düşünce demek oluyor. Bunu arttırmaya devam edersek bu turizm açısından önemli rol oynuyor. Otellerde bir çok kişinin sağlık hizmeti için geldiğini görürüz.  Vatandaşımızın sağlığına değer verem poligami izlenir bugün burada bınum bir örneğini görüyoruz buraya katkı sağlayan herkese huzurlarınızda teşekkür editörümüz. Filoya vadisi ile beraber buranında önemi daha çom aratacak bir çok insan gelecek ve konut sıkıntıları orataya çıkacak benzer çalışmaları belediyelerimizinde göstermesi gerekir. Yeni konut üretmemiz gerekiyor ki insanlar geldikçe konut az kaldığından kiralar yükselmesin. Kentleşmeyi biz düzgün yapamazsak Zonguldak merkeze yaşadığımız sıkıntıları burada da yaşarız düzgün yapılaşma içerisinde olmamız gerekiyordu köylerimizde imar şartlarıma uygun yapılaşmalar yapmamız lazım göç yolda denkleştir diye bir deyimiz var çoğu zaman bunu yapıyoruz ama buralarda bı hataları yapmamız gerekiyor imara değer vermemiz gerekiyor ama imara uygun şartlarda yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ