Advert
Advert
Advert

BİR MİLLETİN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN KARŞILIĞI; 30 AĞUSTOS'TUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. Yıldönümünü ve Zafer Bayramı'nı kutlayarak, “Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı;

BİR MİLLETİN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN KARŞILIĞI; 30 AĞUSTOS'TUR
Bu içerik 494 kez okundu.
Advert

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. Yıldönümünü ve Zafer Bayramı'nı kutlayarak, “Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı; 30 Ağustos 1922’de zafer kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir.” dedi.

 Başkan Yaşar Bükrü, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, 30 Ağustos'un, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kazandığı büyük zaferin taçlandığı gün olduğunu, belirtti.

  100 yıl önce kahraman ordumuzun kazandığı zaferin, asırlardır hür yaşayan milletimizin ilelebet bağımsız yaşama iradesinin en önemli göstergesi olduğuna vurgu yapan Başkan Bükrü şunları kaydetti:   

 "Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimiz, gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu mukaddes vatanı emanet etmiştir. Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı; 30 Ağustos 1922’de zafer kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir. 100 yıl önce kahraman ordumuzun kazandığı bu zafer, asırlardır hür yaşayan milletimizin ilelebet bağımsız yaşama iradesinin en önemli göstergesidir.

    Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın 30 Zafer Bayramını kutluyorum."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ