Advert
Advert
Advert

ZAFERİN 100. YILI DEVREK'TE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıl Dönümü törenle kutlandı.

ZAFERİN 100. YILI DEVREK'TE KUTLANDI
Bu içerik 692 kez okundu.
Advert

   -Sercan KAPUSUZ-

    30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıl Dönümü törenle kutlandı.

    1922 yılı 30 Ağustos’unda Dumlupınar’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’mızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünü bütün yurtta olduğu gibi Devrek'te de törenle kutlandı.

  30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıl Dönümü Atatürk Anıtına Devrek Kaymakamı Ümit Altay'ın Devrek Kaymakamlığı, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un  Devrek Belediyesi çelenlerinin sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve Devrek Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın söylenmesi sonrasında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Okunan mesajın ardından günün anlam ve konuşmasını yapan Jandarma Uzman Çavuş Koray Saçan:

 "Bugün tarihte emsalı görülmemiş yurtseverlık ve eşsiz kahramanlık zaferlerinden bırısı olan 30 Ağustos Zaferinin 100'üncü yıldönümünü heyecan ve gururla kutlamanın kıvancı içindeyiz.

Büyük türk milleti ve kahraman ordumuz, başkomutan Gazi  Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, her karışı şehit kanıyla sulanmış, bin yıllık kutsal vatan topraklarımızı parçalayarak, milletimizin istikbal ve ıstıklalını hedef alan işgalcı güçlere karşı, 26 ağustos şafağında başlayan ve 30 ağustos 1922 de muhteşem bir zaferle sonuçlanan başkomutanlık meydan muharebesi ile türk mılletının makus talıhını yenerek, mılletımızın bağımsız ve hür yaşama iradesi tüm dünyaya haykırılmıştır.

  30 ağustos zaferi: ölümüne vuruştuğumuz, emperyalızmi yendiğimiz. Fedakarlığın, yıgıtlığın, kahramanlığın şaha kalktığı, esaretin bittiği, bağımsızlıga ve özgürlüğe kavuştuğumuz, anadolu'nun sonsuza kadar türk yurdu olarak kalacağının belgesi, ebedi bekamızın hürriyet ve istikbalimizin ölümsüz abidesi olmuştur.

 Her safhası büyük bir ustalıkla planlanmış, hazırlanılmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu muazzam harekatla; başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerı taktik ve dehası, türk ordusunun, türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığı tarıh sayfalarında asla unutulmayacak yerini almış, genç Türkiye Cumhurıyeti'nin kuruluşunda temel taşı olmuş ve dünyada dıger esaret altındaki uluslara da örnek teşkil etmiştir.

 100 yıl önce, sayı, silah ve teknolojı olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz iradesi ve üstün cesaret ıle mılletını ve ülkesini, kanının son damlasına kadar koruyan türk askerinin, bugün de, bu uğurda aynı ınanç ve azımle, canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu kan, yine aynı kandır bu ruh, yine aynı ruhtur.

 bu duygu ve düşüncelerle bize bu büyük zaferi kazandıran büyük önder gazi mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, cumhuriyetimizin ölümsüz muhafızları aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anar, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunarım."dedi

  Jandarma Uzman Çavuş Koray Saçan'ın yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıl Dönümü  kutlama töreni okunan şiirlerin sonrasında sona erdi.

  30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıl Dönümü kutlma törenine; Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Cumhuriyet Savcısı Dinçer Altaş, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, askeri personel gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ