Advert
Advert
Advert

GMİS TARİHİNE GEÇTİ

Genel Maden İşçileri Sendikası'nın(GMİS) 12'nci Olağan Genel Kurulu sürecinde; Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Merkez Servisleri Şube Başkanlığı seçimi yapıldı.

GMİS TARİHİNE GEÇTİ
Bu içerik 491 kez okundu.
Advert

  Genel Maden İşçileri Sendikası'nın(GMİS) 12'nci Olağan Genel Kurulu sürecinde; Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Merkez Servisleri Şube Başkanlığı seçimi yapıldı.

  GMİS Şemsi Denizer Toplantı Salonu'nda yapılan seçime GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, yönetim kurulu üyeleri, şube temsilcileri ve madenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu genel kurulda Divan Başkanlığı'nı GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu yaptı. 116 deleğinin oy kullandığı kongreye katılım yoğun oldu.

  Kongre 14 Ekim 2022'de meydana gelen Amasra maden faciasında yaşamını yitiren maden şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.

  Genel Maden İşçileri Sendikası'nın(GMİS) 12'nci Olağan Genel Kurulu sürecinde; Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Merkez Servisleri Şube Başkanlığı seçimi yapıldı. Aysel Kocabaş, GMİS seçimlerinde ilk kadın başkan olarak tarihe adını yazdırdı.

 Seçimde aynı ekip olan Aysel Kocabaş, Cengiz Saraç, Serkant Bayrak, Serkan Keskin seçimi büyük farkla kazandılar. GMİS Merkez Servisleri'nde Şube Başkanı seçilen Aysel Kocabaş, ilk kadın başkan olarak tarihe geçti.

MUTLU: "SANDIKTAN ÇIKAN SONUCA HERKES SAYGI GÖSTERSİN"

Kongre Divan Başkanı ve GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu kongrenin hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğini ifade ederek sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesini istedi.

Kongrede konuşan Hakan Yeşil, önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ama tabii ki grizu faciası için, "Hiç şüphe yok ki yapılmış hatalar ve ihmaller olmasa böyle bir kaza meydana gelmezdi" dedi.

 Son 30 yılın en iyi toplu sözleşmesine imza attıklarını belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, şunları söyledi:

"Merkez servisleri şubemizin 12'nci olağan genel kurulu sendikamız camiasına, Türkiye Taş Kömürü Kurumu çalışanlarına, Türk iş ve ülkemiz işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyorum.

14 Ekim günü TTK  Amasra Müessesesi'nde bizleri acıya boğan bir grizu faciası meydana geldi. Şehit sayımız tedavi gören bir arkadaşımızın vefatıyla 42 oldu. Maden şehidimize Allah'tan rahmet ailelerini yakınlarına sendikamızı camiasına ve tüm madencilere başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah böylesine acıları Bir daha yaşatmasın. Kaza ile ilgili adli soruşturma sürüyor bu hafta gözaltılar ve tutuklamalar yapıldı kaza ile ilgili teknik ön rapor soruşturma dosyasına girdi. Diğer yandan mecliste bir araştırma komisyonu kuruldu. Hiç şüphe yok ki yapılmış hatalar ve ihmaller olmasa böyle bir kaza meydana gelmezdi.

Biz sendika olarak en baştan bugüne bu faciada ihmali bulunanların bu facianın sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz ve  sonuna kadar da takipçisi olacağız. Ülkemizin demir çelik sanayisi başta olmak üzere taş kömürüne ihtiyacı var. Hafızamıza bir buçuk milyar ton taş kömür rezervi var. Oysa ülkemiz her yıl milyarlarca dolar ödeyerek 36 milyon ton taş kömürünü ithal ediyor. Son dönemde dünyada ve özellikle Avrupa'da yaşanan enerji krizi öz kaynakların değerlendirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Yarının ne olacağı belirsiz olan bu coğrafyada kendi teknolojimizi geliştirmeli ve kendi doğal kaynaklarımıza sahip çıkmalıyız. İş sağlığı ve güvenliğini tam anlamıyla sağlayarak üretimi arttırma zorunluluğumuz var.

Türkiye taş kömürü kurumunun öncelikle yer üstü ve yeraltı iş yerlerinde norm kadro ile ve istikrarlı bir şekilde çalışması gerekiyor.

Kurumun göz bebeği olan maden makineleri fabrikamız Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun kurulu kapasitesi olan yıllık 5 milyon ton üretim hedefine ulaşmamızı sağlayacak teçhizatın üretilmesinde aktif görev almalı personel sayısı ve yapısı bu hedefe uygun olarak planlanmalıdır.

Aynı anlayışla madenlerimizi araştıran Maden teknik arama kurumunu daha aktif hale getirmeliyiz. 29'uncu dönem toplu iş sözleşmesi döneminde harici servisler yerüstü çalışanları arkadaşlarımız için birlikte mücadelemizde önemli kazanımlar elde ettik. Son 30 yılın en iyi toplu sözleşmesini imza attık.

30. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerimize ise 2023 yılının ilk aylarında başlayacağız

Bu yüksek enflasyonla birlikte yenilen alım gücünü yükseltmek en öncelikli hedefimizdir. Birlikteliğimiz, mücadelemiz ve hedeflerimize ulaşma kararlılığında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Biz her ortamda ve her fırsatta haklı taleplerimizi dile getiriyor önerilerimizi anlatıyoruz. İnsanca çalışıp insanca yaşayacağımız koşulları sağlama mücadelemiz devam ediyor. İşimize aşımıza geleceğimize birlikte mücadelemizde sahip çıkacağız."

  Seçim sonuçları şöyle:

Merkez Şube Başkanlığı'nda Aysel Kocabaş 70, Burhan Çengel 45 oy aldı. Seçimi Kocabaş kazandı.

Şube Sekreterliği’nde Cengiz Saraç 70, Vacit Pat 43 oy alarak Saraç seçildi.

Mali Sekreterliğe Serkant Bayrak 72 oy, Hayri Tasmacı 44 oy alarak Bayrak seçildi.

Teşkilat Sekreterliği’nde Serkan Keskin 72 oy, Murat Bacak 43 oy alarak Keskin seçildi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI
ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI
ZİRAAT BANKASI YENİ BİNASINA TAŞINDI
ZİRAAT BANKASI YENİ BİNASINA TAŞINDI