Advert
Advert
Advert

DEVREK’İN KARDEŞİ OLDU

Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nünde aralarında bulunduğu 39 ilden 65 ilçe başvurusunu yaparak kardeş ilçe seçimini yaptı.

DEVREK’İN KARDEŞİ OLDU
Bu içerik 3749 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

  Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya'nın tarımsal üretimde edindiği bilgi birikimi ve teknolojiyi diğer illere bağlı ilçelerle paylaşmak için 'Gelin Kardeş Olalım' projesini hayata geçirdi.

'Gelin Kardeş Olalım' projesiyle Antalya tarımı sahip olduğu bilgi ve teknoloji birikimini ülkemizin değişik yerlerinde uygun ekolojiye sahip ilçelere aktararak ülkemizin tarımsal üretim potansiyelinin arttırılması noktasında katkı sağlamasını hedeflemekte.

 16 İLÇE ARASINDAN SEÇİM YAPTILAR

 Gelin Kardeş Olalım Projesi ile Antalya'nın 16 ilçesine kardeş olmak isteyen ilçeler Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü web sayfasından 24 Aralık'a kadar başvurularını yaparak, Antalya’ya bağlı ; Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Demre, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat ve Serik olmak üzere 16 ilçe arasından en fazla 3 ilçe seçerek kardeş ilçe seçimlerini yaptılar.

 KARDEŞ İLÇE MANAVGAT

 Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nünde aralarında bulunduğu 39 ilden 65 ilçe başvurusunu yaparak kardeş ilçe seçimini yaptı. Yapılan seçimler proje komisyonu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırıldı. Açıklanan değerlendirme sonucuna göre Devrek’in kardeş ilçesi Manavgat olarak belirlendi. Kardeş ilçenin belirlenmesinin ardından konuyla ilgili Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

  “Yoğun çaba harcadığımız Antalya ilçeleri ile kardeş olma projesinde Türkiye de seçilen 16 ilçeden biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ülkemizin tarım potansiyeli geliştirmek ve ülkemizin katma değerine katkı sağlamak amacı ile başlatılan 'Gelin Kardeş Olalım' projesi ile Devrek İlçemiz Manavgat ilçesi ile kardeş olarak 2023 hedefleri için hızla mesafe kat edecektir.

 YAPILACAK YENİLİKLERİN İLK ADIMI

  Proje kapsamında İlçeler arasında modern ve teknolojik gelişmeler paylaşılacak. İlçemizin fizibilitesi ve tarım deseni çıkarılacak, çiftçilerimize uygulamalı seracılık eğitimi, Antalya bölgesine seracılık konusunda çiftçi eğitim gezileri, 3 yıllık süreçte karşılıklı çiftçilerin paylaşımları, ilçe müdürlükleri arasında bilgi alışverişleri yapılarak Devrek için finansman kuruluşlarına proje teklifi yapılarak modern ve teknolojik seracılık bölgemizde nitelikli işgücü ile birleşecek. Modern seracılık yapacak çiftçilerimiz müdürlüğümüze gelerek bizimle irtibata geçebilirler. Bu proje Devrek’imize 3 yıl içerisinde tarımsal alanda katacağımız yeniliklerin başlangıcı olsun.

 İlçe Tarım Müdürlüğüne maddi ve manevi desteklerinden dolayı özellikle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Haldun Hacıkuloğlu, Devrek TSO Genel Sekreti Cihat Yaban, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, S.S Dedeoğlu Çolakpehlivan Kadınlar kooperatifi ve Ziraat odasına teşekkür ederiz.” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA