Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

TAŞ BASKI KURSU SONA ERDİ

Devrek'te kadınların katıldığı taş baskı kursu sona erdi.

TAŞ BASKI KURSU SONA ERDİ
Bu içerik 1081 kez okundu.
Advert

  -Yasemin ALTUN-

 Devrek'te kadınların katıldığı taş baskı kursu sona erdi. Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Devrek Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu tarafından ortaklaşa yürütülen taş baskı kursu sona erdi. Frigya ve Hitit döneminden günümüze kadar ulaşan, Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde de geçen Taş Baskı Sanatı'nın yaşatılması ve kadınlara ekonomik bir gelir kapısı olması amacıyla açılan kurs sona erdi.  

  Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Devrek Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu tarafından ortaklaşa yürütülen kurs ile kadınlarn becerilerinin artırılması, sosyal hayata girişlerinin sağlanması, aynı zamanda burada edindikleri el becerisi ve tecrübeleri sayesinde ekonomik olarak menfaat sağlamaları hedeflenmekte.

  Hedeflerinin üretmek, ekonomik değer yaratmak, el sanatlarının yaşatılmasını sağlamak ve kadınları   iş gücüne katmak olduğunu belirten Devrek Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamda;

  "Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Devrek Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu işbirliğiyle birlikte projelendirdiğimiz, eğitmenliğini Emre Taşkıran'ın yaptığı taşbaskı kursumuz sona erdi.

   Devrek'imizde ilk defa açılan kursumuza kadınlarımız pandemi koşullarında bile olsa yoğun ilgi gösterdi. Üretmek, ekonomik değer yaratmak, el sanatlarımızı ve becerilerimizi geliştirmek, iş gücüne katmak başlıca hedeflerimizdendir. Kurslara katılmak isteyen kadınlarımıza desteği sürekli olan Halk Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar Özlüoglu'na ve eğitmenimiz Emre Taşkıran hocamıza teşekkür ediyoruz."denildi

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLARA PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ
ŞAİR VE YAZARLARA PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ
DEVREK BELEDİYESİ 15 DÜKKANI KİRAYA VERECEK
DEVREK BELEDİYESİ 15 DÜKKANI KİRAYA VERECEK