Advert
Advert
Advert

HİZMETLERİYLE ANILACAK

Devrek-Gökçebey Kültür ve Yardımlaşma Başkanı Lütfi Çavuş Zonguldaklı eski Bakanlardan Veysel Atasoy’un ölüm yıl dönümü nedeni ile bir açıklama yaptı

HİZMETLERİYLE ANILACAK
Bu içerik 628 kez okundu.
Advert

Devrek-Gökçebey Kültür ve Yardımlaşma Başkanı Lütfi Çavuş Zonguldaklı eski Bakanlardan Veysel Atasoy’un ölüm yıl dönümü nedeni ile bir açıklama yaptı.

Atasoy’un Türk ve Zonguldak siyasetine damga vurduğunu ifade eden Çavuş; “ Dürüst insan, değerli devlet adamı merhum Dr. Veysel Atasoy’u, ölümünün  18. yılında sevgi, hasret ve rahmetle anıyoruz. Sadece Zonguldak’ın değil, ülkemizin ve dünyanın saygı duyduğu merhum Atasoy, yaptığı hizmetlerle her zaman yaşayacaktır”dedi.

Çavuş, Atasoy’un Türkiye’ye sayısız hizmetlerde bulunduğu söyleyerek; “1 Ocak 1947 tarihinde Zonguldak’ta doğan Atasoy ilk ve ortaokul öğrenimini Devrek’te lise öğrenimini İstanbul Kabataş Erkek lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Yönetim ve Siyaset Bölümü’nden 1971 yılında mezun oldu.

Mezuniyetinden sonra Kaymakam olarak yıllarca Anadolu’nun dört bir köşesinde hizmet verdi. Daha sonra Devlet Personel Genel Sekreteri ve DPT Genel Sekreteri olarak genç yaşta bürokraside başarılı çalışmalar yaptı.

Dr. Veysel Atasoy 20 Mayıs 1983 DPT deki görevinden istifa ederek siyasete girdi. 6 Kasım 1983 tarihinde Ulaştırma Bakanı olarak göreve başladı. Daha sonra Devlet Bakanı ve Enerji Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Dr. Veysel Atasoy, Ulaştırma Bakanlığı sırasında verdiği hizmetleriyle tarihe damgasını vurmuştur. 1983-87 arasında yaptığı Ulaştırma Bakanlığı esnasında.”Haberleşme/Komünikasyon Devrimi”ni gerçekleştirdi. Daha önce Türkiye’de telefonla konuşmak başlı başına bir dertti. O’nun zamanında dijital/sayısal teknolojinin ilk transferi yapıldı ve köylere kadar dijital santraller götürüldü. Bu dört yıllık dönemde Türkiye, komünikasyon alanında Avrupa ülkelerini geçti. Uyduda ilk çalışmalar Onun döneminde başlatıldı. İnternet ağının başlangıcı olan data şebekeleri O’nun döneminde kuruldu. Gene o dönemde araç telefonu ve çağrı sistemine geçildi; GSM teknolojisine adım atıldı.

Atasoy, Enerji Bakanlığı sırasında da önemli hizmetlere imzasını attı. O’nun bakanlığı döneminde enerjide kojenerasyona geçildi. Doğalgaz çevrim santralleri yapılmaya başlandı ve maliyet üçte bire düşürüldü.

Ülkemize verdiği hizmetlerin yanında Zonguldak Bölgesi için de yatırımların gerçekleşmesinde önemli projelere imza atan değerli bir Devlet Adamı olan Atasoy’un vefatı Zonguldak için bir kayıptır. Değerli büyüğümüz Atasoy örnek alınacak siyaset adamı ve devlet adamıdır.

Yıllarca yaptığı devlet görevleri ve bakanlıkları esnasında ilkelerinden ve dürüstlüğünden hiçbir zaman taviz vermeyen Atasoy, sadece şerefli bir isim bırakıp 24 Ağustos 2004 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Ülkemize ve bölgemize yaptığı hizmetlerle her zaman yaşayacaktır, çalışkanlığı ve örnek kişiliği ile hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Atasoy’un İlimize verdiği sayısız hizmetleri bulunmaktadır. Ulaştırma Bakanlığı döneminde Zonguldak’a taşıdığı telekominikasyon hizmetleri verilecek örneklerden sadece biridir.

En verimli çağında, 57 yaşında aramızdan ayrılan, kısa bir ömre birbirinden güzel hizmetler sığdıran Türk Siyasetinin ilkeli ve dürüst insanı, gurur duyduğumuz, Değerli Devlet Adamı Dr. Veysel Atasoy’u ölümünün 18. yılında,

saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz, Allah mekanını cennet eylesin”dedi.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ