Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

DEVREK DEVLET HASTANESİ’NDE UZMAN DOKTOR AÇIĞI 10’A YÜKSELDİ

-33 milyon liraya yapılan Devrek Devlet Hastanesi’nde, vekillerin ve yerel siyasilerin ilgisizliği yüzünden uzman doktor açığı 10’a yükseldi.

DEVREK DEVLET HASTANESİ’NDE  UZMAN DOKTOR AÇIĞI 10’A YÜKSELDİ
Bu içerik 13443 kez okundu.
Advert

   -İbrahim Tığ-

    

     Devrek Devlet Hastanesi’nde doktor açığı 10’a çıktı. Doktor açığının artması sonucunda vatandaşımız Zonguldak ve Çaycuma hastanelerine sevkediliyor. Bunun yanında Devrek’ten hergün Karabük ve Bolu’daki özel hastanelere araçlarla vatandaşımız tedavi olmak için taşınıyor.

TOMOGRAFİ CİHAZI VAR DOKTORU YOK

   19 uzman doktoru olması gereken Devrek Devlet Hastanesi’nde halen 9 uzman doktor görev yaparken bunlardan 1 tanesi doğum iznini kullanırken, Radyoloji ve Laboratuvar uzman kadrosunu da şuana kadar hiçbir atama yapılmadı. Oysa hastanede tomografi cihazı varken kullanacak doktorunun olmayışı da büyük bir skandal olup siyasilerimizin ayıbıdır.

HASTANEDE ŞUAN İTİBARİYLE 10 DOKTOR AÇIĞI VAR

     Devrek Devlet Hastanesi’nde zorunlu hizmetlerini tamamlayan 6 uzman doktorun tayini çıktı. Yine hastanemizin 2 cerrah kadrosu olmasına rağmen 1 cerrah bulunuyor. Bunun yanında Radyoloji ve Laboratuvar birimlerine ise bugüne kadar hiçbir uzman doktor ataması yapılmadı.

    Buna göre; Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Emrah Ekim, Dahiliye Uzmanı Dr. Fatih Kamış, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Göktuğ Savaş, Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Şengül Tarhan, Nöroloji Uzmanı Dr. Gülsüm Ekim ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat Tarhan tayin olarak ilçemizden ayrıldı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tuğba Özüdoğru Çelik’in de doğum izni kullanıyor olmasıyla bu birimde de doktor kalmadı.

     Böylece Devrek Devlet Hastanesi’nde şuan itibarıyle 6 doktorun tayininin çıkması, 1 cerrah, 1 laboratuvar uzmanı, 1 radyoloji uzmanı ve 1 Fizik tedavi uzmanı olmak üzere toplam 10 doktor açığı bulunuyor.

    Gazetemizin 11 Nisan 2017 tarihli sayısında yer alan “Hastane doktorsuz kaldı” haberimizi yalanlamaya çalışanlara sesleniyoruz: Hodri meydan!, Bunu da yalanlayın!..

SAĞLIK BAKANLIĞI YİNE DOKTOR ATAMADI

    Sağlık Bakanlığı’nın 2017 Yılı 2.Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama kurusıyla, Devrek Devlet Hastanesi’ne doktor atanır umudunuz da suya düştü. Bakanlık hastanemizi kura çekimine koymadı ve doktor ataması da yapmadı.

VATANDAŞLARIMIZ ZONGULDAK VE ÇAYCUMA HASTANELERİNE SEVKEDİLİYOR

    Devrek Devlet Hastanesi’nde doktor olmadığı için vatandaşlarımız yine Zonguldak ve Çaycuma’daki hastanelere sevkediliyor. Devrek şehir merkezinden de her gün Karabük ve Bolu’daki özel hastanelere araç kaldırılması da ilçe ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Sağlık alanında reform yaptığını her defasında belirten AKP vekil bir türlü doktor konusunda Devrek Devlet Hastanesi’nde dikiş tutturamıyor. Dolayısıyla AKP İktidarının sağlık reformu söylemleri gerçeği yansıtmıyor.

    Oysa, 33 milyon (33 trilyon) lira harcanılarak yapılan Devrek Devlet Hastanesi’nin içine düştüğü durum içleracısı olarak AKP’li Zonguldak milletvekillerinin alınlarında siyah bir çelenktir.(!)

HERKES İSTEDİĞİ HASTANEYE GİDEBİLİR AMA PARASI VARSA

     Her isteyen, istediği hastanede gidip tedavi olabiliyor bu doğru ama katkı payını öderse. Örneğin paranız yoksa, özel bir hastanede tedavi ya da ameliyat olamazsınız. Ne yazık ki uygulanan yanlış politikalarla birlikte her geçen gün sağlıkta doktorlar bile pasifize ediliyor, hedef gösteriliyor. Böyle giderse sağlık sistemi daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Bu sorunların önüne geçilmelidir. Sağlık çalışanları ve vatandaş kaliteli sağlık hizmetini alma ve sunma imkanlarına kavuşmalıdır.

PARAN KADAR SAĞLIK DÖNEMİ

    Özelde katkı payını ödemekte zorluk çeken vatandaş, yeniden Devlet kurumlarına dönüş yapıyor. Çünkü özel sağlık kuruluşlarına giden bir vatandaşın cebinden ortalama muayene ve MR çektirmişse, üstüne bir de verilen ilaçları almışsa ortalama en basit hesapla 100 TL. para çıkıyor. Bu parayı da herkes veremiyor. Çünkü vatandaş ekonomik sıkıntı içinde. Ne yazık ki, her geçen gün sağlık paralı hale geliyor. Paran kadar sağlık dönemi ülkede şu an için hakim sistem ve bu yanlış anlayışta sorunların her alanda daha da büyümesine yol açıyor.

AKP’NİN SAĞLIK REKLAMI TUTMUYOR

    “İstediğim hastanede tedavi oluyorum” reklamının gerçeği yansıtmıyor. Şöyle ki; Sağlık sigortalı hastalar eskiden öncelikle devlet ve üniversite hastanelerinde, sevk almak koşuluyla da sözleşmeli özel hastanelerde tedavi olabiliyorlardı. Evet, şimdilerde hepsinde değil ama Sosyal Güvenlik Kurumu'yla sözleşme imzalayan özel sağlık kurumlarında tedavi olabiliyorlar. Yalnız küçük bir sorun var; taburcu olurken önlerine konulan milyarlarca liralık faturayı ödeyebilmeleri gerekiyor.

Advert
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ZONGULDAK'TA EMEKLİ SAYISI  ÇALIŞAN SAYISINI GEÇTİ
ZONGULDAK'TA EMEKLİ SAYISI ÇALIŞAN SAYISINI GEÇTİ
FATİME AYVACI USTALARA TAŞ ÇIKARIYOR
FATİME AYVACI USTALARA TAŞ ÇIKARIYOR