Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE TYP KAPSAMINDA OKULLARA İŞÇİ ALINACAK

Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, Toplum Yararı Programı(TYP) kapsamında çalıştırılmak üzere 30 geçici işçi alınacak.

DEVREK’TE TYP KAPSAMINDA OKULLARA İŞÇİ ALINACAK
Bu içerik 2685 kez okundu.
Advert

 

 Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, Toplum Yararı Programı(TYP) kapsamında çalıştırılmak üzere 31 geçici işçi alınacak.

  Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “ Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği yapılarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Program(TYP) Kapsamında Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Okulların temizliği ve bakım onarımı projesi için 31 geçici işçi çalıştırılacak.

 

İŞİN NİTELİKLERİ:

270 günlük Program 23/09/2020 tarihinde başlayıp, 22/06/2021 tarihinde bitecektir.

Sosyal Güvenlik primleri ödenecektir

Müracaatlar 12/09/2020 tarihinde başlayıp, 16/09/2020 tarihi saat 17.30’a kadar ALO170,  https://esube.iskur.gov.tr/ adresinden yapılacak. Kurum Birimlerinden ve Hizmet Noktalarından kesinlikle başvuru kabul edilmeyecek.

Gelen Müracaatlar sonucu asıl katılımcılar noter kurası yöntemi ile belirlenecek olup, noter kura tarihleri aşağıdaki gibidir.

19 Eylül 2020 Cumartesi Saat : 10.00 Yer : Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

COVİD-19 Pandemi süreci nedeniyle katılımcı kabul edilmeyecek. Kuralarda Devrek İlçe Milli Eğitim yetkilileri ve Noter hazır bulunacak. Kura sonucu kazananlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma İş Kurumu Müdürlüğü ilan panolarında ilanen duyurulacaktır.

Kura sonucu kazananların 23/09/2020 günü en geç saat 08.30’a kadar Devrekk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.  

  ARANAN NİTELİKLER

  Türkiye İş Kurumu Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne kayıtlı olmak.

19 yaşından gün almış olmak.

Emekli ve malul aylığı almamak

Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

Katılımcıların TYP’nin uygulanacağı yere en yakın bölgeden seçilmesi esastır.

İşi yapmasına mani engeli bulunmamak

Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir.

Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere;

a)Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.

b) Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması  halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır

Seçimden önce TYP ilanında belirtilen koşulları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılacaktır. Diğer başvurular; istihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. TYP’ye yapılan başvurular arasından 1. Liste adayların tamamı için işlem yapılmadan 2. Liste adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır;

Kadınlar,

35 yaş üstü bireyler,

Engelliler,

Eski hükümlüler,

Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar,

TYP’nin başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamaz.

Müracaatçılar arasında başvuru şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılanlar listeden çıkarılacak olup değerlendirmeye alınmayacaktır.

Asil olarak programa başlatılanlar arasından şartları taşımadığı tespit edilenler hiçbir ödeme yapılmaksızın programdan çıkarılacak ve yerlerine yedekleri alınacaktır.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP katilamayacak. (2020 yılı için 3.480 TL)  İlanen duyurulur.” Denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR