Advert
Advert
Advert

SAĞLIKÇILAR AŞI OLMAYA BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personeline yapılmak üzere Zonguldak’a gönderilen 8 bin 500 Corona Virüs aşısı hastanelerde yapılmaya başlandı.

SAĞLIKÇILAR AŞI OLMAYA BAŞLADI
Bu içerik 828 kez okundu.
Advert

 

 Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Çin merkezli Sinovac şirketinin ürettiği koronavirüs aşısı Coronavac'a acil kullanım onayı vermesinin ardından hastanelerde aşılama çalışması başladı.

  Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personeline yapılmak üzere Zonguldak’a gönderilen 8 bin 500 Corona Virüs aşısı hastanelerde yapılmaya başlandı. Devrek Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarıda aşılarını olmaya başladı.

  Aşı yapılacak sağlık personelinin yakınlarının ve 180 gün içerisinde covid 19 salgınına yakalanmamış olması gerekiyor. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde beş aşı noktası belirlenirken ek binada 15 aşı ekibi oluşturuldu.Zonguldak’taki sağlık personelinin yoğun ilgi gösterdiği ve aşı olmak için sıraya girdiği görüldü.

 Rüzgarlımeşe Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi sağlık personeli de aşı olmaya başladı. Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, çalıştığı hastane Rüzgarlımeşe Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde aşısını olarak ‘Aşımızı olduk hayırlısıyla” dedi.

 Her hastaneye personelin dörtte biri kadar aşı verildiği belirtilirken aşılama mesai bitimine kadar devam edecek. Corona Virüs geçiren sağlık personeli şimdilik aşı olmayacak.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR