Advert
Advert
Advert

ALTAY: KAPANMAK İSTEMİYORUZ

Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçiliyor.

ALTAY: KAPANMAK İSTEMİYORUZ
Bu içerik 1395 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

  Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçiliyor.

 Türkiye genelinde kontrollü normalleşme dönemi için yapılan Dinamik Denetim Modeli kapsamında Devrek'te  de denetim yapıldı. Denetim kapsamında günlük hayatın tüm alanlarında kurallara uyulup uyulmadığı takip edildi.

  Devrek'te yapılan denetime katılan Devrek Kaymakamı Ümit Altay ve bereberindeki denetim ekibi kahvehaneler, lokanlatalar, restaurant ve berberlere yönelik denetim yaptı.Yapılan denetimlerde Kaymakam Altay özellikle kahvehanelerde ve sigara içmenin yasak olduğu alanlarda sigara içenleri ve işletmecileri sigara konusunda uyardı. Lokanta ve restoranlarıda denetleyen Kaymakam Altay işletmecilerin yüzde 50 kuralına uymalarını ve HES kodu sorgulamasının mutlaka yapılmasını istedi.  Hem denetim yapan hem de vatandaş ve işletme sahiplerini kurallara uymalarının kendileri ile çevrelerindeki insanların sağlığı açısında önemini anlatan Kaymakam Altay, "Mart ayı ile birlikte ülkece yeni bir sürece başladık. Her birimiz ayrı ayrı dikkat etmezsek daha zor günler geçirebiliriz. Vaka sayısının en az olduğu ilçelreden birisiyiz. Yeni girdiğimiz normalleşme sürciyle birlikte tedbiri elden bırakmamalıyız ki yeniden kapanma ile karşı karşıya kalmayalım.

 Normalleşme süreciyle birlikte işletmeler açılarak vatandaşa hizmet vermeye başladı. İşletme sahiplerinin yüzde 50 kuralına ve sigara yasağına uymalarını istiyoruz. Kuralara uyulmadığı taktidre cezai yaptırımı dışında vaka sayılarının artışına neden olabilecek durumla karşı karşıya kalabiliriz ve bu durumda tekrar kapanma söz konusu olur. Tekrar kapanmak istemiyoruz, kapanmamak için kurullara uymalıyız tedbiri elden bırakmamaılıyız." dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR