Advert
Advert
Advert

BAŞKAN VEKİLİ IŞIK: ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Devrek Belediye Başkan Vekili Hüsnü Işık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

BAŞKAN VEKİLİ IŞIK: ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ
Bu içerik 626 kez okundu.
Advert

Devrek Belediye Başkan Vekili Hüsnü Işık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkemizde ve dünyada çalışan tüm emekçi kadınların gününü kutladı.

     Başkan Vekili Işık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Dünya kadınlarının birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, toplumsal eşitliğin sağlandığı özgür ve eşit yarınlar diliyorum.  Gerek dünyada gerekse ülkemizde kadına yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Şiddet ortamından en çok zarar gören kesimlerin başında kadınlar geliyor. Devlet şiddeti, patron şiddeti, koca ve sevgili şiddeti her gün onlarca kadını aramızdan almakta, yüzlerce kadının sosyal travmalar yaşamasına neden olmaktadır. Bu nedenle kadına yönelik şiddetin her türlüsüne hayır diyor, tüm toplumu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz ortamı en çok kadınları vurmaktadır. İlk işten çıkartılanlar, ücretleri artırılmayan hatta düşürülenler, ücretsiz mesaiye zorlananlar yine kadınlardır.

     Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde medeni kanunla, kadınlarımıza dünyada medeni olarak gösterilen birçok ülkeden önce haklar verilmiştir. Medeni kanunla kadın erkek eşitliği, tek eşlilik, kadına da boşanma hakkı, mirasta ve tanıklıkta eşitlik, istediği mesleği seçme hakkı ve bunun gibi birçok hak ve özgürlük sağlanmış olmasına rağmen bugün bu hak ve özgürlükler çeşitli yollarla yok sayılmaya çalışılmaktadır. Kadınların özgür ve eşit olmadığı her durumda erkekler de özgür ve eşit olamayacaktır. Bu nedenle, her durumda, her ortamda ve her türlü cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin demokrasinin en temel güvencelerinden biri olduğunu üstüne basarak vurguluyoruz. Tüm insanlık için toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderildiği, özgür, eşit, demokratik bir yaşam talebimizi bir kez daha yineliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR