Advert
Advert
Advert

FİDAN SATIŞLARINDA DURGUNLUK VAR

Devrek'te fidan ve tohum satışları azaldı!

FİDAN SATIŞLARINDA DURGUNLUK VAR
Bu içerik 1741 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek'te fidan ve tohum satışları azaldı!

  Türkiye genelinde 29 Nisan 2021 Perşembe saat 19:00'da başlayan ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar uygulanan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında fidan ve tohum satışlarında durgunluk oluştu.

 Devrek'te de uygulanmaya başlanan 17 günlük tam kapanmayla birlikte fidan satışlarında durgunluk yaşandı. Fidan ve tohum satışı yapan Cemil Arslan, durgunluğun nedenini anlattı.

 Devrek'te zirai fidan ve tohum satışı ile uğraşan Cemil Arsalan, uygulamaya başlanan 17 günlük tam kapanma ile fidan ve tohum satışlarında durgunluk yaşandığını belirtti.

  17 gün sürecek olan tam kapanmanın fidan ekimi dönemine denk geldiğini söyleyen Devrek'te fide satıcılığı, zirai ilaç ve tarım makineleri satışı yapan tarım firması sahibi Cemil Arslan,

  "29 Nisan 2021 Perşembe saat 19:00'da başlayan ve 17 gün sürecek olan tam kapanma tam olarak fidan ekimi dönemide denk geldi. Tarlasına bahçesine fidan dikmek isteyen vatandaşlar yasak nedeniyle gelemedikleri için fidan alamıyorlar.

   17 günlük tam kapanma uygulaması fidan ekim dönemine denk gelmiş olması biz fidan satıcılarınıda olumsuz etkiledi. Bu yaşanan durum istemsizce satışlarda bir durgunluğa neden oldu. Uygulamaya konan bu yasak 20 gün önce yada 20 gün sonra uygulamaya alınsaydı hem biz fidan satıcıaları hemde çiftçi bu konuda mağduriyet yaşamazdık. Yaşadığımız durgunlugun sona ereceğini düşündüğümüz yasağın biteceği günü beklemeye başladık." dedi.

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ