Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE ESNAFA SİFTAH PARASI DAĞITILDI

Devrek'te esnafa bir mektupla beraber ‘’siftah parası’’ dağıtıldı

DEVREK'TE ESNAFA SİFTAH PARASI DAĞITILDI
Bu içerik 4288 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek'te esnafa bir mektupla beraber ‘’siftah parası’’ dağıtıldı

  Devrek Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan 34. Ahilik ve Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Devrek'teki esnafa içerisinde Ahilik Haftası etkinliği kutlama mesajı ve siftah parası olarak 5 Türk lirasının bulunduğu zarf dağıttı.

  Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerince "Ahilik Haftası" dolayısıyla "Siftah Bizden Bereketi Allahtan" sloganıyla hazırlanan zarflar siftah parası geleneğinin ve Ahilik kültürünün yaşatılması adına sabah erkenden tek tek  dükkânların kapısından içeri atıldı.

  Sabah dükkanını açan esnaf sürprizle karşılaştı. Kapı altından bırakılmış notları gören esnaf ilk etapta şaşkınlık yaşadı. Pandemi sürecinde zorluk çeken esnaf duyarlılığa teşekkür etti.

 Esnafa ahilik kültürü adına mesaj vermek ve her zaman onların yanlarında olduklarını belirtmek adına bu etkinliğe katkı verdiklerini belirten Devrek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Akdemir; "Ahilik, yüzyıllar önce Ahi Evran tarafından kurulmuş bir esnaf dayanışma teşkilatıdır. Günümüzde ahilik makamının faaliyetlerini oda olarak sürdürmeye çalışıyoruz. Mesleki Eğitim merkezi müdürümüz konuyu paylaştığında esnafımıza ahilik kültürü adına mesaj vermek ve her zaman onların yanında olduğumuzun bir göstergesi olarak bu etkinliğe katkı verdik. Bu etkinlikte emeği geçen mesleki eğitim merkezi idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." Dedi.

 Yaptıkları etkinlikle amaçlarının Ahilik Kültürünün ve siftah parası anlayışının hatırlanıp devam ettirilmesine katkı sunmak olduğunu belirtenDevrek  Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Derin; "Ahilik ve ahi kültürünün günümüzdeki temsilcileri olarak gördüğümüz esnaf ve sanatkârlarımıza dağıttığımız içerisinde 5 TL bulunan siftah parasının sembolik bir değer olduğunu belirterek asıl amaçlarının Ahilik Kültürümüzün ve siftah parası anlayışımızın hatırlanıp devam ettirilmesine katkı sunmak olduğunu belirtti. Bizim bu etkinliği gerçekleştirmemize katkı veren oda başkanımız İsmet Akdemir’e teşekkür ediyorum.

 Mesleki eğitimin niteliğinin yükseltilmesi adına yaptığımız tüm etkinlik ve projelerde hep yanımızda oldular.

   Ahilik Kültürü mesleki eğitim sisteminin temeli ve özünü oluşturmaktadır. Bizler çıraklarımızı yetiştirirken Ahilik kültürünün düsturlarını ilke ediniyor bunları çağın teknolojileri ile birleştirip geleceğin ustalarını yetiştirmeye gayret sarf ediyoruz. Ahiliğin içinde iş disiplini var. Herkes yaptığı işi belli bir disiplin içinde yapar buda verilen hizmetin niteliğinin, kalitesinin arttırmasını sağlar. Ahiliğin içinde İş ahlakı var.Bu ahlak esnafımızın hizmet verdiği kişilerle belirli prensipler içerisinde onu da memnun edecek şekilde çalışması demektir. Ahiliğin içinde yardımlaşma dayanışma var. Bu da Sadece kendi işiyle değil aynı işi yapan meslektaşlarıyla da yine belirli bir disiplin içerisinde iş yapması anlamına gelir.

  Biz bu değerleri bugüne taşırsak bu disiplinle, bu iş ahlakıyla ve meslektaş dayanışmasıyla herkesin işi, yarını bugünden daha iyiye gider ve hep yükselişe geçer. MESEM ailesi olarak bizleresnaf ve sanatkârlarımızAhilik haftasını kutlar bol kazançlar dileriz." Dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR