Advert
Advert
Advert

BAŞKAN YAĞCI: MADEN KENTİ MAHALLESİ KURUYORUZ

“Avrupa Devrekliler Dayanışma, Yardımlaşma, Kültür Derneği’nin başarılı çalışmaları göz dolduruyor.

BAŞKAN YAĞCI: MADEN KENTİ MAHALLESİ KURUYORUZ
Bu içerik 1177 kez okundu.
Advert

     Oktay Tığ / Herne

      Merkezi Almanya’nın Herne kentinde bulunan ve hemşerilerimizin kurduğu “Avrupa Devrekliler Dayanışma, Yardımlaşma, Kültür Derneği’nin başarılı çalışmaları göz dolduruyor.

     Türkiye’deki sosyal, kültüren ve sosyal olaylara kayıtsız kalmayan derneğin başarılı çalışmaları Türkiye’deki ve Almanya’daki hemşerilerimizin büyük takdir ve beğenisini topluyor.

      6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi kapsayan depremin ilk gününde bölgeye 10 Tır Tekxtil, tıbbi malzeme gönderen Avrupa Devrekliler Dayanışma, Yardımlaşma, Kültür Derneği, bununla da kalmayıp 1000 jenaratör piyasa degeri 450 euro olan tanesi, uyku tulumları, ranza gibi ihtiyaç malzemelerini bölgeye ulaştırdı.

     “Birlikte Daha Güçlüyüz” ilkesi doğrultusunda bölgeye yardım ulaştıran Avrupa Devrekliler Derneği, Zonguldak, Bartın, Karabük, Yenice ve diğer şehir dernekleriyle birlikte geliri depremzedelere ulaştırılmak üzere yaz festivali düzenleyecek. Sozkonusu bu derneklerin bölgeye gıda, giyim ve diğer malzemelerinulaştırılması yönünde birlikte hareket edildikleri de kaydedildi.

“MADEN KENTİ MAHALLESİ KURUYORUZ”

     Avrupa Devrekliler Dayanışma, Yardımlaşma, Kültür Derneği Başkanı Mustafa Yağcı, deprem bölgesinde Maden Kenti Mahallesi kurma çalışmalarına başladıklarını belirtti:

    Başkan Yağcı, “Avrupa Zonguldaklılar ve Avrupa Devrekliler Derneği olarak deprem bölgesinde  ‘Maden Kenti Mahallesi’ adı altında prefabrik konteyner mahallesi kurulması çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz bölgede 67 prefabrik konteyner kurarak depremzede kardeşlerimizi kucaklayacağız. Bu arada ZONDEF ile de işbirliği içindeyiz. Dernek olarak depremzedelerin derdi bizim derdimiz ilkesiyle hareket ediyoruz. Böylece Avrupa Devrekliler Derneğimiz sadece yöre derneği olmadığını burada yaşayan hemşerimizle birlikte bir kez daha kanıtlamıştır. Derneğimizde büyük bir özveriyle çalışan arkadaşlarımıza, üyelerimize ve değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

    Başkan Yağcı, Türkiye’deki ve Avrupadaki hemşerilerine de seslenerek, Mübarek Ramazan ayını kutladı ve hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR