Advert
Advert
Advert

RÜŞTÜ ONUR’U ÖLÜMÜNÜN 75.YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ

Şairimiz Rüştü Onur 22 yaşında yaşama veda etmişti.

RÜŞTÜ ONUR’U ÖLÜMÜNÜN 75.YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ
Bu içerik 2426 kez okundu.
Advert

   

     Türk edebiyatının, Garip Akımının önemli şairlerinden Rüştü Onur’u ölümünün 75.yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

     3 Ağustos 1920 tarihinde Devrek’te doğan ve 22 yıllık ömrü 2 Aralık 1942 tarihinde sonlanan şairimiz Rüştü Onur’u ölümünün 75.yıldönümünde Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) tarafından yarın anılacak.

     Devrek Cumhuriyet Alanı’nda bulunan şairin büstü önünde yapılacak anma töreninde şair, yazar İbrahim Tığ, Rüştü Onur’un yaşamını anlatacak ve  şiirlerinden örnekler verecek.

     Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı M. Naci Kocabıyık, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Devrekli şair Rüştü Onur’u yarın saat:12.00’de Cumhuriyet Alanı’ndaki büstü önünde anacaklarını belirtti.

    Kocabıyık şunları söyledi; “Kelebek ömürlü şairimiz Rüştü Onur Devrek’in, bölgemizin, ülkemizin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri. O’nu ölümünün 75.yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Garip Akımının öncülerinden Orhan Veli, ‘Son yıllarda Zonguldak üç büyük yetenek yetiştirdi: Biri Rüştü Onur, biri Kemal Uluser, biri de Muzaffer Tayyip. Bu ne biçim keder! Üçü de arka arkaya öldüler.’ değerlendirmesini yapmıştır. Zonguldaklı şairler; Rüştü Onur 22, Muzaffer Tayyip Uslu 24 ve Kemal Uluser de 29 yaşında yaşama veda ettiler. Zonguldak’ımızın bu aydınlık yüzlerini saygıyla anıyoruz. Rüştü Onur’umuzu anma törenimize tüm halkımızı davet ediyoruz.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR