Advert
Advert
Advert

DEMİRTAŞ: 98 YIL ÖNCE YAZILMIŞ BİR KAHRAMANLIK DESTANI!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş 18 Haziran Kdz. Ereğli’nin Kurtuluşu’nun 98. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı

DEMİRTAŞ: 98 YIL ÖNCE YAZILMIŞ BİR KAHRAMANLIK DESTANI!
Bu içerik 1328 kez okundu.
Advert

 

    CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş 18 Haziran Kdz. Ereğli’nin Kurtuluşu’nun 98. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Kdz.Ereğli’nin kuvayi milliyecilerin gösterdiği yoldan yürümeye devam edeceğine vurgu yapan CHP’li Demirtaş şunları ifade etti:

     “ Çağdaş görünümü, eşsiz doğal güzellikleri ve Türk sanayiinde elde ettiği büyük başarılar ile adından söz ettiren Karadeniz Ereğli'de 98 yıl önce bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Atatürk ilkelerinden ödün vermeyen Cumhuriyetin değerlerine ve kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkan Kdz.Ereğlililer 10 gün içinde düşman işgaline son vererek eşsiz bir askeri başarıya imza atmıştır. İşgalcilere boyun eğmeyen, esarete geçit vermeyen Karadeniz Ereğlililer ilçeyi 18 Haziran 1920 günü düşmandan temizlemiştir. Kdz.  Ereğli halkının mücadelesi tarihimizdeki önemli kahramanlık destanlarından biridir. Kurtuluş Savaşı'nın tek deniz muharebesi de Ereğli açıklarında kazanılmış, Alemdar gemisinin kahraman mürettebatı da bir başka destana imza atmıştır. Kdz. Ereğli halkı 98 yıldır birlik ve kardeşlik ruhunu korumuştur. Bundan sonra da her koşulda birliğini korumayı sürdürecek, şanlı tarihi ile gurur duyacaktır. Kdz.Ereğli’liler kuvayi milliyecilerin gösterdiği yoldan yürümeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Kdz.Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yılını kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR