Advert
Advert
Advert

TÜRKİYE SANDIĞA GİDİYOR: OY VERME İŞLEMİ SÜRÜYOR

Oy verme işlemi başladı: Türkiye bugün sandığa gidiyor

TÜRKİYE SANDIĞA GİDİYOR: OY VERME İŞLEMİ SÜRÜYOR
Bu içerik 2283 kez okundu.
Advert

 

      56 milyon yurttaşın oy kullanacağı seçimlerde sandık güvenliği için muhalefet çalışmalarını tamamladı. İnce ve Akşener, seçimi YSK’nin önünde izleyecek.

     

      Bugün yurtiçinde 56 milyon seçmen, 180 bin sandıkta oy kullanacak. Parti genel başkanları ve cumhurbaşkanı adayları oylarını kullanıp seçim sonuçlarını Ankara’da takip edecek. Resmi sonuçlar, Muharrem İnce ve Meral Akşener’in de önünde bekleyeceğini açıkladığı YSK tarafından açıklanacak. Adil seçim Platformu, Ankara’da sandığın adaleti için sonuçları izleyecek. CHP Genel Merkezi’nde ise ayrıca bir seçim izleme merkezi kuruldu. YSK’nin verilerine göre bugün yurtiçinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. Türkiye genelinde seçmenler, bugün saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gidecek.

     Zonguldak genelinde 446 bin 863 seçmen bin 505 sandıkta oy kullanacak.

     Devrek’te ise 45 bin 338 seçmen 168 sandıkta oy kullanacak.

Son dakika uyarıları

     Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanılabilecek. Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kâğıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak. Seçmenler, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak. Önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Sonuçlar 21’den sonra

      Bugün, saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Çay bahçeleri de kapalı olacak. seçim yasaklarına ve kurallara uyulmak şartıyla oy verme günü saat 18.00’den sonra alkollü içki servisi yapılmayan düğün düzenlenebilecek. Radyolar ve her türlü yayın organlarınca seçim günü saat 18.00’e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. seçim günü bütün yayınlar saat 21.00’den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayımların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

İki aday YSK’de

    Seçim sonuçları için her parti kendi genel merkezinde izleme merkezi kuracak. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ise oyunu Yalova’da kullandıktan sonra YSK’nin önüne gelmesi bekleniyor. İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in de daha önce “YSK’de abidik gubidik olursa o YSK’nin önüne koyacağım bir sandalye. O sonuçlar doğru çıkıncaya kadar oturacağım. Jiletle kazıyamayacaklar beni” açıklamasını yapmıştı.

Sonuçlar iki merkezden

     Resmi sonuçlar YSK’den açıklanacak. Ancak, sandıklardan çıkan sonuçların adil bir şekilde sonuçlara yansıtılması için Ankara’daki iki merkezde yoğun bir çalışma yürütülecek. Bu merkezlerden biri CHP’nin Parti Meclisi (PM) salonu. CHP ve Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin temsilcileri, Adil seçim Platformu oluşturan STK’lerle birlikte Ankara’daki “Adil seçim Basın ve İletişim Merkezi”nde sonuçları takip edecek. Tüm sandıklardan gelecek sonuçlar bu merkez aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacak. sandık başından haber geçecek olan müşahit/muhabirler, yani müşabirler edindikleri bilgileri merkeze aktaracak.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL