Advert
Advert
Advert

KUAFÖRLÜK MESLEĞİNDE YARIM ASRI GERİDE BIRAKTI

KUAFÖRLÜK MESLEĞİNDE YARIM ASRI GERİDE BIRAKTI
Bu içerik 4492 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

     Devrek’te yarım asrı aşkın bayan kuaförlüğü yapan Ataman Öztürk (62), mesleğini ilk günkü gibi sevgi ve heyecanla sürdürüyor.  11 yaşındayken  yaz aylarında boş kalmamak için çırak olarak girdiği bayan kuaföründe çalışan ve  melsek edinen Ataman  Öztürk meslek yaşamında yarım asrı geride bıraktı.

     Meslekte 51. yılını geride bıraktığını, işini hala sevgi ve ilk başladığı günkü heyecanıyla sürdürdüğünü, bu sevgi ve heyecanı kaybettiği zaman mesleğini bırakıp kenara çekileceğini vurgulayan Kuaför Öztürk; 

 YAZ AYLARINI DEĞERLENDİRMEK İÇİN BAŞLADI

     "11 yaşında yaz aylarında boşta kalmamak için çırak olarak bu işe girmiştim. Çalıştık, çabaladık, devam ettik ve Allah bize 11 yaşında çırak olarak başladığımız meslekte 51 yılı doldurmayı nasip etti. 51 yılın sonunda neler oldu neler gitti. Bu mesleğe 51 yıl önce 11 yaşımda Ankara’da adım attım. Ustam Recep Özdemir’dir, Baba Özdemir derdik kendisi Ankara’nın ilk bayan kuaförlerindendi. Kendini daima geliştiren, geliştirmeyi seven biriydi. Bu ahlakını bize de aşıladı. Bugün meslek yaşamımızda 51 yılı doldurabildiysek ondan aldığımız meslek ahlakımız ile bize aşıladığı kendimizi geliştirme isteğimizdendir.

 51 YILLIK MESLEK HAYATINDA 76 USTA YETİŞTİRDİ

     51 yıllık meslek hayatımda 45 yıldır işletmecilik yapıyorum. Bu işletmecilik yaptığım dönem boyunca mesleki öğretmenlik yaparak yaklaşık 76 usta yetiştirdim. Yetiştirdiğim bu ustaların bir kısmı hala hayatta bir kısmı ise vefat etti. Hayatta olan mesleğini sürdüren ustalar arasında emekli olanları var. Yanımda çırak olarak başlayıp çalışan 20 bayan, 12 erkek elemanımın evlendi.

  DEVREK’İN İLK BAYAN KUAFÖRÜ

    Devrek’te bayan kuaförlüğü yapan ilk isimlerden birisi benim. Devrek’e eşim sayesinde geldim, aslen Ankaralıyım. Ankara’da çalıştığım dönemlerde eşimin dayısının hanımı müşterimizdi. Bir gün eşimle birlikte Ankara’daki dükkanıma geldiler, eşimi ilk orda gördüm aşık oldum. İstedim uzun süren nişanlılık döneminden sonra evlendik. Evlendikten sonra Devrek’e yerleştim. Geldiğimde Devrek’te bayan kuaförü yoktu yapan ilk isim ben oldum. O zamandan buyana Devrek’te birçok usta yetiştirdim. Kendi dükkanını açıp hala çalışan yetiştirdiğim insanlar var.  Devrek’te kuaförlük adına yenilikler getirerek, gerekli oluşumların oluşmasını sağladım. Bu meslek aşkımı ve heyecanımı kaybetmediğim sürece hep yenilikler peşinde olup bir adım ileri gitmek için elimden geleni yapacağım’ dedi.

    Yarım asrı deviren çok sayıda çırak, kalfa ve usta yetiştiren bununla yetinmeyen ilklere ve gerekli oluşumlara öncülük ederek meslek aşkı ve heyecanıyla mesleğini yapan Öztürk bunları dile getirirken o heyecanın kaybolmadığını hala ilk günkü heyecanı yaşadığı gözlerden kaçmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR