Advert
Advert
Advert

YAPILAN SİLAHLI SALDIRIDA EMNİYET MÜDÜRÜ ŞEHİT OLDU

Rize Emniyet Müdürlüğü'nde bir polis memuru silahlı saldırı gerçekleştirildi.

 YAPILAN SİLAHLI SALDIRIDA EMNİYET MÜDÜRÜ ŞEHİT OLDU
Bu içerik 2532 kez okundu.
Advert

 

 Rize Emniyet Müdürlüğü'nde bir polis memuru silahlı saldırı gerçekleştirildi. Emniyet Müdürlüğü’nün birinci katındaki makam odasının bulunduğu katta meydana gelen silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

 Gerçekleştirilen silahlı saldırıda Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin vurduğu, Personel Daire Başkanı dahil 2 polisi yaraladığı kaydedildi.

 Saldırı ile ilgili alınan ilk bilgilere göre İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı polislerden Emniyet Müdürü Altuğ Verdi yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olayın ardından bir açıklama yaptı. Saldırıyı gerçekleştiren polisin gözaltına alındığı öğrenildi.

  SALDIRININ SEBEBİ TAYİN İDDİASI

 İsminin İ.S. olduğu öğrenilen polisin trafik şubede görevli olduğu, kendisinin gece nöbeti olmayan bir yere tayin edilmesini istediği ancak bu talebine olumsuz yanıt alınca saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

 Saldırıyı gerçekleştiren polisin olayın ardından Altuğ'un koruması tarafından ayaklarından vurulduğu, hastanede gözaltında tutulduğu kaydedildi.

RİZE EMNİYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDİ KİMDİR?

Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 1972 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun olması akabinde, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiştir.

Altuğ ayrıca, ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda Türkiye'yi temsil etmiş olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Altuğ, 19.08.2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir kız babasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR