Advert
Advert
Advert

MAVİ BALİNA OYUNU ÖLÜM GETİRDİ

Gençler arasında yayılan ve dünya çapında çok sayıda intihar olayıyla bağdaştırılan Mavi Balina isimli oyun, İstanbul’da, Devrekli 17 yaşında gencin ölümüne neden oldu.

MAVİ BALİNA OYUNU ÖLÜM GETİRDİ
Bu içerik 7295 kez okundu.
Advert

 

     -Yeter KÖMEÇÇİ-

      İstanbul’da Devrekli bir ailenin 16.yaşındaki çocuğunun intihar ettiği bildirildi.

      İstanbul Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ikamet eden Devrekli Kör ailesinin, Osmangazi Meslek teknik Lisesi son sınıf öğrencisi oğulları Burak Kör’ün internette Mavi Balina oyunu oynadıktan sonra kendini apartmanın doğalgaz borusuna asarak intihar ettiği bildirildi.

      Acılı baba Muharrem Kör, oğlu Burak Kör’ün sürekli internette oyun oynadığını belirterek, çocuğunun Mavi Balina oyununun etkisinde kalarak intihar ettiğini, söyledi.

     Burak Kör’ün cenazesi yarın Devrek’in Tellioğlu Köyüne getirilerek aile mezarlığında toprağa verileceği kaydedildi.

Mavi Balina oyunu nasıl oynanıyor?

     Bu oyuna bir şekilde katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor.

      50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.

     50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor. "Mavi Balina" adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR