Advert
Advert
Advert

GÜNEY, ATATÜRK’ÜN ZONGULDAK’A GELİŞİNİ KUTLADI

GÜNEY, ATATÜRK’ÜN ZONGULDAK’A GELİŞİNİ KUTLADI
Bu içerik 1841 kez okundu.
Advert

 

    CHP İl Başkanı Hakkı Güney 26 Ağustos Atatürk’ün Zonguldak’a Gelişinin yıldönümünü kutladı.

    Güney,yazılı kutlama mesajında  şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1931 tarihinde Ertuğrul Yatıyla ilimize gelerek büyük coşku ve kalabalıkla karşılanmıştır. 

    “Atatürk, milli mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gezilerine büyük önem vermiş, bu gezilerde bizzat halkın içine girmiş,halkın görüşlerini almış, kararları bu görüşlerin ışığı altında vermiştir.

    Atatürk ziyareti sırasında maden ocaklarının işleyişini ve çalışmaları yerinde incelemek üzere Üzülmez bölgesini ziyaret etmiştir. Atatürk ziyaretlerinin ardından maden ocaklarında çalışan işçilerin sosyal güvence altına alınmaları, madencilerimizin haklarının korunmaları için kanun ve kararların alınmasına öncülük etmiştir. 

    Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk kez Zonguldak ' a gelişi ve Zonguldak' ın derin toprakları altındaki serveti madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir söylemi ile ilimize verdiği değerinin bir kez daha önemine vurgu yapmıştır.

Bu düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ,şehit olan madenci kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Ulu Önderimiz Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 88.yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM