Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Devrek'te elektrik ve doğalgaz fatura zamlarına karşı imza kampanyası düzenlendi.

DEVREK'TE İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
Bu içerik 1178 kez okundu.
Advert

-Yasemin ALTUN-

 Devrek'te elektrik ve doğalgaz fatura zamlarına karşı imza kampanyası düzenlendi.

 Devrek Cumhuriyet Meydanı’nda Sol Parti üyeleri stand kurarak elektrik ve doğalgaz fatura zamlarına karşı imza toplama kampanyası başlattı.

  Sol Parti İlçe Teşkilatı “Haklarımızı, özgürlüklerimizi bize ait olan herşeyi geri alalım" diye vatandaşa çağrıda bulundu. Yapılan imza kampanyasında halkı şu şekilde bilgilendirdi;  “Zamlar derhal geri çekilmelidir. Zamları geri almadan, düşük tarifede elektrik tüketim sınırının 150 kWh'den 210 kWh' çıkartılması indirim değil büyük bir aldatmacadır. Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır.

  Enerji bir insan hakkıdır; faturasını ödeme güçlüğü çekenlerin elektriği, gazı ve suyu kesilmemelidir. Kalıcı çözüm için enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır. Enerji bugün kamu hizmeti olarak sunulursa 100 TL olan fatura anında 25 TL'ye düşecektir.

 “Enerji Üretimi kamu hizmeti olarak doğa ve yurttaş yararına yapılmalıdır”

  İnsanlığın ve doğanın ortak mirasi olan enerjinin üretim maliyeti yoksul halkın ve doğanın sırtından alınmalıdır. Emeğimizi ve doğanın zenginliğini enerji şirketlerine akıtmaktan vazgeçilmelidir. İklimin, gıdanın, yaşamın geleceğini korumak mümkün. Enerjiyi, temiz, ucuz, sağlıklı, güvenli üretmek ve tüketmek istiyoruz. Bunu istemeyen enerji şirketleridir. Bu nedenle, enerji şirketleri hemen kamulaştırılmalıdır. Enerji üretimi, kamu hizmeti anlayışıyla, bedelsiz, katılım pay temelinde, doğanın ve yurttaşların yararına yapılmalıdır. Özelleştirilmiş tüm kurum ve varlıklarımızı geri almak; eğitimin ve sağlığın herkes için hak olduğu; herkesin gıda, barınma, enerji başta olmak üzere temel insani ihtiyaçlarının karşılandığı; işçinin emekçinin söz sahibi olabildigi eşitlikçi ve özgürlükçü bir geleceği kurmak icin SOL Parti'de örgütlenmeye çağırıyoruz.”

  İmza toplama kampanyasına vatandaşlar destek verdi.

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ