Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE 23 NİSAN COŞKUSU

Devrek’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Programda öğrencilerin yaptığı gösteriler izleyenleri keyifli anlar yaşattı.

DEVREK'TE 23 NİSAN COŞKUSU
Bu içerik 1144 kez okundu.
Advert

  -Sercan KAPUSUZ-

   Devrek’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Programda öğrencilerin yaptığı gösteriler izleyenleri keyifli anlar yaşattı.

   Tüm yurtta olduğu gibi Devrek’te de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Alanı’ndaki kutlamalar Devrek Kaymakamı Ümit Altay ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un çocukların ve halkın bayarmını kutlamasıyla  başladı. Devrek'te pandemi nedeniyle iki senedir sadece portokolün katılımya kutlanan bayram bu sene Cumhuriyet Alanı'nı hınca hınç dolduran vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve coşkuyla kutlandı.

   Programa; Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dinar, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, CHP İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, AKP İlçe Başkanı Murat Durubaş,  MHP İlçe Başkanı Erol Kaptan,  İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Uzundal, İsmet Bostancı, Serpil Özmen, daire müdürleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

  Cumhuriyet Alanı’ndaki kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 23 Nisan’ın Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının varoluş mücadelesi içinde egemenliğini ilân ettiği tarihin olduğunu belirten Gazi Ortaokulu Müdürü Halil Karka;

   “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programına hepiniz hoş geldiniz.

 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının varoluş mücadelesi içinde egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

   Atatürk'e göre cumhuriyetin temel kurumu ulusal iradenin tecelli ettiği yer olan TBMM'dir. Bir milletin varlığı ve bütünlüğü, bütün maddi manevi değerleri, ideali ve inançlarıyla oluşan ortak bir güce sahip olmasına bağlıdır. Kendi gücüne dayanarak varlığını ve bağımsızlığını koruyamayan milletler başkalarının tutsağı ve esareti altında kalmaktan asla kurtulamaz. Türkiye Cumhuriyeti, kendi öz değerlerinden aldığı gücü, azim ve kararlılığıyla kendine özgü bağımsız hayat felsefesini kendi kendine kurmuş ve birçok ülkeye, topluma örnek olmuş bir millettir.

  Bundan tam 102 yıl önce, yine bir bayram havası vardı. Mustafa Kemal ATATÜRK, farklı düşüncelere ev sahipliği yapacak olan meclisin kapısını açtığı anahtarı, planladığı gibi siz çocuklara bırakacaktı. 23 Nisan 1920'nin Hâkimiyeti Milliye Bayramı, 1929'da Atasından çocuklara armağan olacaktı.

 Onun sözlüğünde çocuk" sevgi" demekti. Çağdaş ve mutlu Türkiye'yi çocuklarda görür, çocuklarda bulurdu. Mutluluk ışığıydı çocuklar onun için. Bu yüzden olsa gerek ki o, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine hangi yaşta olursa olsun "çocuk" diye seslendi. Onun çocuğu yoktu ama içinde bitip tükenmek bilmeyen bir çocuk sevgisi vardı. Hatta bir keresinde sevinç gözyaşları içinde, çocukları doya doya öperken yanındakilere " İşte benim kuşaklarım" demişti. . Bundan dolayı bütün Türk çocukları onun öz yavruları gibiydi. Son yıllarını çok sevdiği manevi kızı Ülkü ile geçirmesi de çocuk sevgisinin bir simgesi oldu.

 Mustafa Kemal ATATÜRK; uğruna binlerce şehit düşen bu vatanı hiç şüphesiz çocuklara emanet etti ve "Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor, bu vatanı onlara bırakıyorum ve biliyorum ki gözüm arkada kalmayacak" diyerek geleceğimiz olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar çok güvendiğini bir kez daha gösterdi.

 Şimdi Ulu Önderimiz her birinize tek tek soruyor. Beni özledin mi çocuk? Beni görmek ister misin? Ve size diyor ki;

  Beni ne zaman görmek isterseniz aynaya bakın. Siz Türk çocukları benim birer parçamsınız, ben de sizin". Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bugünleri kazandıran fedakâr insanları, şehitlerimizi rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

Bayramınız kutlu olsun!" dedi.

   Karka'nın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırlanan etkinlik programı eğitim öğretim veren Devrek Anaokulu, İstiklal İlkokulu, Misak-ı Milli İlkokulu, Gazi Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerin sunumuyla devam etti. Gösteriler sırasında seyiriciler arasında bulunan 2 buçuk yaşındaki Beren ise abi ve ablalarının oyunlarına eşlik renkli görüntüler sergiledi.  

  23 Nisan gösterilerinin ardından resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler ve ödülleri verildi.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU