Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

EVRENİ FEN İLE KEŞFETTİLER

Öğrenciler insan vücudunu, içinde yaşadığımız dünyayı, gezegenleri, canlıların yaşam döngüsünü keşfetti.

EVRENİ FEN İLE KEŞFETTİLER
Bu içerik 627 kez okundu.
Advert

 -Sercan KAPUSUZ-

    Öğrenciler insan vücudunu, içinde yaşadığımız dünyayı, gezegenleri, canlıların yaşam döngüsünü keşfetti.

   Devrek Fatih İlkokulu Okul öncesi ve Devrek Anaokulu Okul Öncesi öğrencileri öğretmneleri Seçil Tabakcı ve Gülhan Kocabaş'ın rehberliğinde hazırladıkları “Evreni Fen ile Keşfet”eTwinning projesi kapsamında insan vücudunu, içinde yaşadığımız dünyayı, gezegenleri, canlıların yaşam döngüsünü keşffetti. Projekapsamında öğrenciler yaptığı ve fotoğrafladığı 50 adet deneyini  arşivi olan bir deney dergisi tasarladı.

    Devrek Fatih İlkokulu Okul öncesi Öğretmeni Seçil Tabakcı ve Devrek Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Gülhan Kocabaş’ın dahil olduğu Zonguldak, İzmir, Erzincan, Konya, Balıkesir, Bolu ve  Litvanya olmak üzere toplam 11 öğretmen ve öğrencileri birlikte yürütülen “Evreni Fen ile Keşfet”eTwinning projesi sona erdi.

   “Evreni Fen ile Keşfet” eTwinning projesinin sona ermesiyle birlikte hazırlanan proje kapsamında  kapsamında projeye katılan öğrencilerin vücudunu tanıyan ve sağlıklı beslenmeye önem veren; doğanın farkına varan, ağaçları tanıyan, seven ve koruyan; gezegenleri merak eden birer birey olmalarını hedeflediklerini belirten proje sorumlusu Devrek Fatih İlkokulu Okul öncesi Öğretmeni Seçil Tabakcı ve Devrek Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Gülhan Kocabaş;

 " Zonguldak, İzmir, Erzincan, Konya, Balıkesir, Bolu ve  Litvanya olmak üzere toplam 11 öğretmen ve öğrencileri birlikte yürütülen “Evreni Fen ile Keşfet”eTwinning projesine katılım sağladık. Hazırladığımız bu proje ile birlikte çocuklara merak duygusunu kazandırmayı hedefleyen projemizde insan vücudunu, içinde yaşadığımız dünyayı, gezegenleri, canlıların yaşam döngüsünü keşfetmeyi hedefledik.

  Projemiz kapsamında sınıflarımızda öğrencilerimizle yaptığımız ve fotoğrafladığımız 50 adet deney arşivi olan bir deney dergisi tasarladık.

  Öğrencilerimizin aktif katılımının olduğu online toplantılar düzenleyerek proje öğrencileriyle tanışmalarını, uzman katılımıyla çeşitli bilgiler öğrenerek eğlenceli vakit geçirmelerini sağladık.

Öğrencilerimiz için; vücudumuz, iskelet sistemi, duyu organları ve sağlıklı beslenme konularını deneyler, sanat etkinlikleri vedrama etkinlikleriyle çeşitlendirerek etkin öğrenme ortamı oluşturduk.

   Öğrencilerimizle birlikte hava durumu olaylarına dikkat çekerek mevsimler, gece-gündüz ve gezegenler konularını eğlenceli etkinliklerle ve deneylerle daha kalıcı bir şekilde öğrenme fırsatı yaşadık.

  Öğrencilerimizle yaşadıkları çevreyi korumaları ve güzelleştirmeleri için bitki bakımını, geri dönüşüm ve sıfır atığa farkındalık oluşturarak kompost yapımını deneyimledik.

   Orman Haftası kapsamında doğa gezisi yaparak toprağı, yaprakları, ağaçların değişimini inceledik. Devrek Orman Genel Müdürlüğünün desteğiyle “Geleceğe Nefes Ol" sloganıyla öğrencilerimizle birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturduk.

   Projemiz sonucunda; vücudunu tanıyan ve sağlıklı beslenmeye önem veren; doğanın farkına varan, ağaçları tanıyan, seven ve koruyan; gezegenleri merak eden öğrencilerimizle birlikte evreni fen ile keşfettik" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
YAZAR KALAYCIK’TAN İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
YAZAR KALAYCIK’TAN İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU