Advert
Advert
Advert

AÇILIŞ KURDELESİNİ HİSARCIKLIOĞLU KESTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Devrek'e geldi.

AÇILIŞ KURDELESİNİ HİSARCIKLIOĞLU KESTİ
Bu içerik 648 kez okundu.
Advert

   -Sercan KAPUSUZ-

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Devrek'e geldi.

   TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Devrek Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret etti.     Hisarcıklıoğlu Devrek TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Açılışı ve Değer Katanlar Ödül Törenlerine katıldı.

  Çeşitli açılışlara katılmak üzere kente gelen Hisarcıklıoğlu, Devrek TSO'daki Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkuulaoğlu'ndan bilgi aldı.

   bHisarcıklıoğlu'nun Devrek'te gerçekleştirdiği açılış törenine Devrek Kaymakamı Ümit Altay, TOBB YİK Üyesi Cihat Alagöz, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz,Devrek TSO başkanı Haldun Hacıkuluoğlu, bölgede bulunan TSO'ların başkanları ve işadamları katıldı

   Devrek TSO'da düzünelenen törenin açılış konuşmasını yapan Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu; 

    "Ekonomiye Değer Katanlar Ödül töreni ve Arabuluculuk ve Uyum Merkezi açılış törenimize  Hoş geldiniz. 2018 Nisan itibariyle göreve geldiğimiz günden bu tarafa akredite oda olmamız sebebiyle çalışmalarımıza hız vermiş bulunmaktayız. Odalar Birliğince yapılan Akreditasyon çalışmalarında üyelerimiz ve personelimizin gelişimine özen göstermekteyiz.

Çalışmalarımızın içerisinde pandemi sürecinin girmesiyle sıkıntılar yaşansa da üyelerimizin sorunları hakkında Odalar Birliğimizin ve şahsınız büyük gayretleri ile üyelerimizin sorunlarının çözümü noktasında başarılı olduğumuza inanıyorum.

O dönemde üyelerimizden bize gelen ve bizim tespit ettiğimiz sorunların çözümünde Sizin ve Odalar Birliğimizin tüm birimlerinin gece gündüz demeden bizden gelen taleplerin çözüme kavuştuğunun bizzat şahidi olarak size şükranlarımızı sunarım.

 Bu dönem de hazırladığımız stratejik plan çerçevesinde üyelerimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Kısaca birkaç rakamdan bahsetmek istiyorum.

2018 yılı; 10 adet üye eğitimi

                  14 adet üye etkinliği

2019 yılı; 14 adet üye eğitimi

                 20 adet üye etkinliği

2020 yılına geldiğimizde pandemi döneminde gerekli şartlara uyarak eğitim ve etkinliklerimize devam ettik.

2020 yılı; 8 adet üye eğitimi

                 14 adet üye etkinliği

2021 yılı; 14 adet üye eğitimi

                 11 adet üye etkinliği

2022 yılı; 76 adet üye eğitimi –etkinliği ve faaliyetlerimiz ile

Belgelendirme ve yetkilendirme eğitimlerimizde devam etti.

Yine bu süre zarfında Zonguldak Odaları olarak Osmaniye TSO, Kırklareli TSO ve Hopa TSO ile Kardeş Oda Protokolleri  imzaladık.

 Ticaretin ve üretimin kolaylaştırılması konusunda yaptığımız çalışmaları yakından takip eden Kurum olarak üyelerimiz için yapılan hizmetlerde öncü Oda olarak gayretlerimiz devam etmektedir. Odamız bünyesine İŞKUR hizmet noktası, KOSGEB Temsilciliği, Dijital Takograf belgesi düzenleme yetkisini Odamıza kazandırdık. Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi de bu hizmetlerin devamı niteliğindedir.

 Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi olarak;

İş dünyamızın ve vatandaşlarımızın ekonomik, gizli, hızlı ve sürdürülebilir çözümlere ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği girişimleri ile TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi 09.12.2020’de kurulmuş ve Ulusal-Uluslararası alanda faaliyetlere başlamıştır.

Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi olarak; mahkeme öncesi veya mahkemede devam eden tüm uyuşmazlıkları arabulucular vasıtasıyla bir an önce çözüme kavuşması imkânı sağlamaktadır.

Bu bağlamda Sayın Başkanımız Odamıza da yetki vererek değerli üyelerimize ve vatandaşlarımıza hizmet verme imkânı sağlamıştır. Bu vesile ile sizlere tekrar teşekkürlerimizi sunarız.

  Odamızı en son ziyaretiniz olan 20 Aralık 2019 tarihinde bu salonda bizlere hitap ederken şöyle demiştiniz:  Devrek Bastonuyla Kızılcık ve Beyaz Baklavasıyla gönüllere taht kurmuştur.

Ancak; Devrek Sadece bunlarla öne çıkmıyor. Orman ürünleri ve seramik sanayide de her geçen gün adından daha çok söz ettiriyor.

Alt yapısı sağlanırsa Devrek çok daha fazla üretim yapabilecek potansiyele sahip.

  Bu tespitiniz çok doğrudur. Devrek insanında bu potansiyel fazlası ile vardır.

Bu doğrultuda Devrek TSO olarak; Zonguldak TSO ile birlikte Devrek-Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi ve Çaydeğirmeni Sanayi Sanayi Alanları ve Sanayi Sitesi çalışmalarımız devam etmektedir. OSB çalışmasında yer belirleme tamamlanmış, Bakanlığımız uygun görmüş, zemin etüt çalışmaları bitmiştir.

Artık OSB’nin tescil ve kuruluş aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Bu konuda verdiğiniz destekler için de şükranlarımızı sunarız.

Coğrafi İşaretli ürünlerin sayısının artırılması noktasında sürekli bizi teşvik ediyorsunuz. Oda olarak Zonguldak İlinde sizlerin de teşviki ile en çok coğrafi işaretli ürün başvurusu yapmış Odayız.

İlimizin turizm açısından en büyük Eko-Turizm potansiyeline sahip İlçemizde yöresel ürünler ile birlikte turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

Sayın Başkanım, görev süremiz boyunca bizlere her konuda yol gösterici, yardımcı oldunuz. Bu çabanızdan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Arabuluculuk ve Uyum merkezimizin açılışı nedeniyle tekrar sizi aramızda görmekten mutluluk duyduğumuzu belirterek, saygılarımı sunarım."dedi.

  Devrek'in doğa turizminde önemli bir potansiyeli oladuğu belirten TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu;

  "Bugün tüm Devrek’in onur günü. Devrek’e değer katan ve Devrek’in yıldızlarına fazlasıyla hak ettikleri ödüllerini takdim ediyoruz. Tüm müteşebbislerimizi yürekten kutluyorum. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum.

   Bastonuyla, kızılcık ve beyaz baklavasıyla, Mesut Öziliyle Devrek’in gönlümüzde ayrı bir yeri bulunuyor. Orman ürünleri ve seramik sanayinde de hızla gelişip, büyüyor. Ayrıca doğa turizminde de burada önemli bir potansiyel var.

İnşallah siz girişimci kardeşlerimin emekleri ve gayretiyle, bunları değerlendireceğinize ve Devrek’i zenginleştireceğinize de inanıyorum. Biz de sizlerin her zaman yanında olacağız.

Öte yandan Odamız, bugün bir güzel işe daha imza atıyor. Arabuluculuk ve Tahkim Merkezini açacağız. Uzun süren mahkemeler en büyük şikâyetlerimizden biriydi.

Artık tüm ticari ihtilaflarınızı burada, hem daha hızlı, hem de daha ucuza çözebileceksiniz. Biliyorsunuz, işçi-işveren, ticari ve tüketici uyuşmazlıklarında, arabuluculuk zorunlu hale getirildi. Bu sistemin kullanımı her geçen gün arttı. Arabuluculuğa gelen başvuruların yüzde 63’ü, anlaşmayla sonuçlandı. Taraflar helalleşerek ayrıldı. Odamızın sizlere sunduğu bu imkânı muhakkak kullanın. Aylar ve hatta yıllar süren davaların, burada birkaç hafta içinde sonuca ulaştığını görebileceksiniz.

Bu vesileyle, Devrek’in gelişmesi ve kalkınması için çalışan Haldun Hacıkulaoğlu başkanıma, yönetim kurulu ve meclis üyelerimize, genel sekreterimize ve tüm çalışan kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Devrek TSO aynı zamanda akredite Oda. Yani üyesine 5 yıldızlı hizmet sunuyor. Bunu da uluslararası kuruluşa teyit ettirip belgeledi. İşte bu da ayrı bir vizyon işidir, emeği geçenleri kutluyorum.

Haldun kardeşimle TOBB KOBİ Politikaları Kurulu’nda da birlikte çalışıyoruz. Devrek’i Ankara’da en iyi şekilde temsil ediyor. TOBB olarak eğitime yapılan yatırımı birinci sıraya alıyoruz. Riski olmayan tek yatırım eğitime olan yatırım. Bu anlayışla 81 ile 81 okul dedik. Son aşamaya geldik. 153 ilçemizde de okul yapmaya başlıyoruz. Şimdi görev sizde. Temel attırma görevi sizde. Arsa teminini bekliyoruz.

Pandeminin getirdiği sıkıntılı dönemde, Haldun başkanımız, dertlerinize tercüman oldu. Sizlerin sıkıntılarını ve önerilerini topladı. Hep birlikte bunları icra makamında olan hükümete ilettik. Bunların yüzde 95’i de çözüldü. Bizim görevimiz sizlerin avukatlığını yapmak.

Ama sıkıntılarımız bitmedi, sorunlar elbette var. Bunları de devamlı dile getiriyor ve çözüm sağlamak için uğraşıyoruz. Ama ben ümitsiz değilim. Müthiş dinamik bir girişimci gücümüz var. Her türlü şartta ayakta kalmasını biliyoruz. Tek eksiğimiz sistematik çalışmıyoruz.

Kavga ile sıkıntı çözülmez. Ortak akılla ve diyalogla çözülür. Bir ve beraber olunca, Allah rahmeti ve bereketi de verir. Ne olur birbirinizi ötekileştirmeyin. Dini, dili, mezhebi, fikri, siyasi düşüncesi nedeniyle kimseyi ötekileştirmeyin. Birbirinizle kucaklaşın. Ayrımcılık yaparsak bereketi kaçıyor. Zor günlerde çok çabuk kaynaşıyoruz. Ama iyi günlerde hemen ayrışıyoruz. İşinizi geliştirmek istiyorsanız sermayenizi ve güçlerinizi birleştirin. Ortaklık kültürünü geliştirirsek bizi yıkacak kimse yok."dedi

  Yapılan konuşmaların ardından kapsamında Celal Ulupınar, Sezai Çanakçı, Necdet Başoğlu, Elif Türçelik, İrfan Civakİlyas Başpınar, Mehmet Kul, Zakai Bükrü, burçin Oktay, Mehmet Topal, Şakir Erkek, Mustafa Kurubaş  Recep Taşkıran ve TOBB YİK Üyesi Cihat Alagöz'e "Değer Katanlar Ödülü" verildi.

   Ödül töreninan ardından Hisarcıklıoğlu ve bereberindeki protokol ile birlikte Devrek TSO'da bulunan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi açılışı kurdele kesimiyle yapıldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ