Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

TIĞ, KARABÜKLÜ ŞAİR YILDIZ'I ANLATTI

Karabük'te yazar, şair ve gazetecileri anma programı gerçekleştirildi. Karabük Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda sunumunu şair-yazar Döndü Açıkgöz’ün yaptığı "Anılara Yolculuk, Müzik ve Şiir Dinletisi" hayatını kaybeden yazar, şair ve

TIĞ, KARABÜKLÜ ŞAİR YILDIZ'I ANLATTI
Bu içerik 580 kez okundu.
Advert

Karabük'te yazar, şair ve gazetecileri anma programı gerçekleştirildi. Karabük Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda sunumunu şair-yazar Döndü Açıkgöz’ün yaptığı "Anılara Yolculuk, Müzik ve Şiir Dinletisi"  hayatını kaybeden yazar, şair ve gazeteciler anıldı.

  Devrek Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, şair-yazar İbrahim Tığ, Karabüklü şair-yazar ve gazetecileri anma amacıyla “Anılara Yolculuk, Müzik ve Şiir Dinletisi” programına katıldı.

  Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

   Karabük Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi ile BRTV’nin ortaklaşa düzenlediği “Anılara Yolculuk, Müzik ve Şiir Dinletisi” etkinliğinde İbrahim Tığ, Karabüklü şair İbrahim Yıldız’ı anlatarak eserlerinden örnekler sundu

  Programda konuşan BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, programda

dünyaca ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer, şairler İbrahim Yıldız ve Hüseyin Avni Cinozoğlu ile gazeteciler Remzi Tüfekçi, Mustafa Yanık ve Olcay Ulusoy olmak üzere pek çok kişiyi andıklarını söyledi.Şehirlerin vefa duygusunun olması gerektiğini belirten Çetinkaya, "Vefa duygusu olan şehirler gelişir, güçlenir ve o şehir içindeki insanlar da huzurlu yaşar." dedi.

  Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hülya Özgün de gazeteciler ve sanatçıların, Karabük'ün değerleri olduğunu ifade etti.Hayatını kaybeden gazeteci ve sanatçıların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Özgün, "Geçmiş geleceğin aynasıdır. Sanatçılar ve gazeteciler yaşadığı kentlerin de aynasıdır. Gelenek ve göreneklerimiz ile kültürümüz açısından birer rehber olduklarını düşünürsek ne kadar önemli oldukları görülür." diye konuştu.Etkinlik, müzik ve şiir dinletisiyle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
YAZAR KALAYCIK’TAN İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
YAZAR KALAYCIK’TAN İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU