Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

12 ÖĞRENCİ MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞADI

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda 12 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

12 ÖĞRENCİ MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞADI
Bu içerik 918 kez okundu.
Advert

   -Sercan KAPUSUZ-

    Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda 12 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

   Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda 12. sınıfı başarıyla tamamlayan 12 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Mezun olan 12 öğrenci için okul bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreni, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

  Okulun bahçesinde düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Okul Müdürü İsmail Öztürk, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende ilk olarak Okul Müdürü İsmail Öztürk,  “Zaman, tohumdan toprağa topraktan fidana daha sonra hayat irmağına kattığımız siz değerli öğrencilerimizle birlikte yüksek düşünce ve ideallerde buluşma zamanıdır.

 Zaman ibnul Vakt olma zamanıdır. Bize düşen öğrencilerimizi sadece mezun değil mesul edebilme zamanıdır. Ummetin en zor dönemlerinde İmam Hatip davasının peşinde koşan Celalettin Ökten Hocanın dediği gibi Allah var gerisi teferruat. O bir kapı açar elbet sözünu Her daim şiar edinebilme cesaretini gösterebilmektir büyüklük.

 Büyük adam olmak kendi mevzilerimizde kendi mevzularımızla hemhal olmak ve bir fikre bir davaya dost olabilmektir.Bizlere düşen kendi hikayemize dönmektir. Bu toprağı yeniden kendi mayamızla yoğurmaktır. Niyet edip yola koyulabilmektir mesele.

 Muhterem hazirun. Okullar vicdanın merhametin, tevazunun kanaatin ilmek ilmek işlendiği mekanlar olmalıdır. Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak en büyük şiarımız edepli, ahlaklı, küçüğünü büyüğünü tanıyan, vatan ve millet sevdasıyla yanıp tutuşan, haddini hukukunu bilen, öz güven sahibi nesiller yetiştirmektir.

 Değerli Öğrencilerim, sizler öncelikle İmam Hatipli olmanın şerefini ömrünüz boyunca taşıyacaksınız.Sizler Akifin özlediği Asımın Nesli, Necip Fazılın hitabesindeki Beklenen Gençlik olacaksınız. Sizler sadece vatanımızın değil, dünyanın merhamet umut ve hikmet bekleyen diyarlarının muştularısınız.Hangi mesleği icra ederseniz edin, dünyanın neresinde olursanız olun, göğsünüzde İmam Hatipli olmanın nişanesini taşıyacaksınız. O nişaneye birde Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olmanın onurunu ekleyeceksiniz.

 Sizler İslam Coğrafyasında iffetinizle Hz. Meryemi, Cesaretinizle Hz. Ali'yi, Davamıza göstereceğiniz geri durmaz desteğinizle Hz. Hatice'yi, Ahlakınızla Hz. Osmanı temsil etmeye adaysınız. İmam Hatip ruhunun hak ettiği yere gelmesinde elinizden geleni yapacağınıza inancım tamdır. Siz Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olmanın gururunu yaşarken bizlerde sizleri mezun eden öğretmenler olmanın onurunu yaşıyoruz.

 Başlangıçlar heyecanlı bitişler hüzünlüdür. Çünkü ayrılıklar size ait günlerin anıların kısacası geçmişin ayrıldığınız yerde kalması demektir. Bu ebeple bir yanınız hep hüzün kokar. Fakat her ayrılık yeni bir başlangıcın müjdecisidir. Ayrılıkların bir yanı da umuttur. İnanıyorum ki büyük Türkiye davasının neferleri olarak ümmetin ve memleketin hizmetinde Rıza-i ilahi için mücadele edeceksiniz. Bizler sizlerin her daim duacınız ve destekçiniz olacağız. Yarın bizler bu mekanlardan ayrılınca tekrar geri gelecek ve yeni nesilleri sizler yetiştireceksiniz. Sizin gibi kutlu bir neslin öğretmenleri olduğumuz için Rabbime şükrediyorum. Sözlerimi üstad Necip Fazılın şu dizeleriyle bitiriyorum.

  Kurtulur dil tarih ahlak ve iman Görürler nasılmış neymiş kahraman Yer ve gök su vermem dediği zaman Her tarlayı sular arkımız bizim

 Gideriz nur yolu izde gideriz Taş bağırda sular dizde gideriz Bir gün akşam olur bizde gideriz Kalır dudaklarda ŞARKIMIZ bizim...

 Sevgili Öğrencilerim biz sizden razı olarak ayrılıyoruz. Rabbimde sizlerden razı olsun. Yolunuz, bahtınız ve ufkunuz açık olsun. Üniversite imtihanında hepinize başarılar diliyorum. Yelkenlerimizi açtığımızda bizlerle beraber kürek çeken herkese teşekkür ediyor. Muvaffakiyetler diliyorum. Hepinize teşriflerinizden ötürü teşekkür ediyor saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

   Müdür Öztürk, törene katılan konuklara, öğrencilere ve öğrencileri yalnız bırakmayıp onların mutluluğuna ortak olan öğretmenlere teşekkür etti.

   Okul birincisi Şeymanur Yağmur Masalcı da yaptığı konuşmada, “Bizleri yetiştiren öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Ben ve diğer arkadaşlarımız 4 yıl boyunca kardeşlik duyguları ile kader birliği yaptık ve bu güzel okul mezun olduk. İnşallah aynı başarıyı üniversitede de gösteririz” dedi.

  Daha sonra okul birincisi Şeymanur Yağmur Masalcı'ya mezuniyet belgesini Devrek Kaymakamı Ümit Altay adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya verirken mezun olan diğer öğrencilere mezuniyet belgeleri öğretmenleri Havva Sarımeşe tarafından verildi. Diplomalarının da dağıtılmasının ardından öğrenciler mezun olmanın sevincini aile ve öğretmenleriyle paylaştı.

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU