Advert
Advert
Advert

‘YA İSTİKLAL YA ÖLÜM’ ŞİARIYLA BU VATAN BİZLERE BIRAKILDI

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Devrek Şube Başkanı Tülay Karademir, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyla yaptığı açıklamada, “Atatürk genci olarak ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenin; başarı, başaracağım diyebilenindir.’ inancıyla Cumhuriyetimi

‘YA İSTİKLAL YA ÖLÜM’ ŞİARIYLA BU VATAN BİZLERE BIRAKILDI
Bu içerik 725 kez okundu.
Advert

 Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Devrek Şube Başkanı Tülay Karademir, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyla yaptığı açıklamada, “Atatürk genci olarak ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenin; başarı, başaracağım diyebilenindir.’ inancıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında Laik, tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye’nin inşasını sağlayacağız.” dedi.

    Tülay Karademir, Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşları bu büyük zaferi en kısa sürede egemenliği kayıtsız şartsız millete devrederek Cumhuriyet ile taçlandırıldığını, söyledi.

    Başkan Karademir açıklamasını şöyle sürdürdü:

    “26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’da yakılan meşale Türk ve Dünya tarihinin tanık olduğu, emperyalist güçlerin bozguna uğratıldığı en büyük zaferlerden biri ile sonuçlanmıştır. Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşları bu büyük zaferi en kısa sürede egemenliği kayıtsız şartsız millete devrederek Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Başta bu onurlu mücadelenin Başkomutan’ı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve bu toprakları vatan yapan tüm kahramanları saygıyla anıyoruz.

     Atalarımız düşmanların geldikleri gibi gideceği inancı ve ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şiarıyla bu vatanı bizlere bırakmıştır. Hiçbir şüphemiz yoktur ki, neyimiz varsa, bağımsız bir devletin hür vatandaşları olabilmişsek, yurdumuzu Batı'nın pençesinden, vicdanımızı ve düşüncemizi Doğu’nun pençesinden kurtarabilmişsek; denizlerimize bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, hepsini Atalarımızın 100yıl önceki onurlu mücadelesine borçluyuz.

     Zaferden 100 yıl sonra bugün, bizlere düşen görev, içinde bulunduğumuz karanlık günleri ülkemizin kurucu değerlerinin ışığıyla aydınlığa kavuşturmaktır. 100 yıl önce atalarımız nasıl kararlı bir mücadeleyle yalnız milletimize değil, dünyanın tüm ezilen halklarına umut olduysa bizler de milyonlarca devrimci Atatürk genci olarak ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenin; başarı, başaracağım diyebilenindir.’ inancıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında Laik, tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye’nin inşasını sağlayacağız.

      Usta Nazım'ın da dediği gibi,

      Gelecek günler için gökten ayet inmedi bize, onu biz kendimiz vaad ettik kendimize.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, düşünce arkadaşlarını ve ülkesinin bağımsızlığı için savaşan gencinden, yaşlısına varıncaya dek inanç ve azimle mücadele eden ulusumuzu bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ