Advert
Advert
Advert

7-8 YERDEN MAAŞ ALANLARDAN KESİN

Türkiye Emekliler Derneği( TÜED) Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, emekli aylıklarındaki adaletsizlikleri gündeme getirerek "Siz gidin 7'-8 yerden maaş alan adamlarınızdan kesin, bizden değil" dedi

7-8 YERDEN MAAŞ ALANLARDAN KESİN
Bu içerik 1066 kez okundu.
Advert

Türkiye Emekliler Derneği( TÜED) Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, emekli aylıklarındaki adaletsizlikleri gündeme getirerek "Siz gidin 7'-8 yerden maaş alan adamlarınızdan kesin, bizden değil" dedi.

Hüseyin Memiş'in açıklaması şöyle: "Emekli aylıklarında adalet olmalı. Sosyal güvenlik sistemimizde yapılan her bir değişiklik, sosyal güvenlik sisteminin temel ilkesi olan eşitliğin giderek bozulmasına neden olmuştur. 1 Ocak 2000 itibari ile yürürlüğe giren 4447 sayılı kanunla gösterge sisteminin kaldırılması, emekli aylığı hesaplama sisteminde adil olmayan bir süreç gelişmiştir. 2000 sonrası dönemde çalışılan bütün yılların prim kazançları ortalaması üzerinden emekli aylıklarının hesaplanması, emekli aylıklarında düşmeleri getirmiştir. Bir Ekim 2008 itibari ile yürürlüğe giren 5510 sayılı kanunla birlikte emekli aylıklarındaki kayıplar giderek artmıştır. 2000 sonrası pirim kazançlarını uygulanan güncelleme katsayıları reel olarak emekli aylıklarını koruyan bir parametre olmak görülmektedir. Benzer şekilde aylık bağlama oranları düşürülmüş ve emekli aylıklarındaki kayıplar giderek büyüdüğünden Alt sınır emekli aylığı kavramı değersiz kalmıştır. Dünya örnekleri incelendiğinde; çalışan sigortalı süre uzadıkça emekli aylıklarının düşünen bir hesaplama sistemi yoktur. Emeklerimizin 1975 ve 80 senelerinde bağlanan aylık sistemine geri dönün ki hakkımızı helal edelim. Emekli aylıklarıyla oynamayın, emekli zaten aç torunlarına çocuklarına harçlık veremiyor, torundan kaçıyor. Siz 7'-8 yerden maaş alan adamlarınızdan kesin, emekli zaten aç."

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ