Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

EGEMEN OLAN MİLLETTİR

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt,, Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

EGEMEN OLAN MİLLETTİR
Bu içerik 534 kez okundu.
Advert

   Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt,, Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

     Başkan Bozkurt, Türkiye’de her demokratın Cumhuriyetçi olması gerektiğine dikkati çekerek, “Demokrasi ile Cumhuriyet arasında hiçbir çelişki yoktur, demokrasi ancak Laik Cumhuriyet temelinde yükselir.”dedi.

     Cumhuriyet'in 99. yılını gururla, onurla, mutlulukla, ayrıca cumhuriyeti ve kazanımlarını koruma kararlılığıyla kutladıklarını belirten Başkan Bozkurt, 29 Ekim 1923'te feodal devletten ulus devlete, teokratik devletten laik cumhuriyete geçişin temellerinin atıldığını, parçalanmış bir imparatorluğun yıkıntıları arasından devrimci bir dönüşümle saltanat ve hilafet kaldırılarak, egemenliğin kayıtsız koşulsuz ulusa devredildiğini, kaydetti.

     Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Atatürk'ün, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte, “Türkiye'de egemenlik artık ne saltanatta, ne hilafettedir, Türkiye'de egemenlik gök yüzünde değildir, yer yüzündedir, saltanat, hilafet yok, milletin egemenliği var, egemen olan millettir” dediğini hatırlatan Başkan Çetin Bozkurt, şunları ifade etti:

     “99 yıl önce ilan edilen Cumhuriyet müthiş bir dönüşümdür, müthiş bir zihni sıçrayıştır. Bunun tasavvur edilebilmiş olması, tasavvur planında kalmayıp o günkü koşullarda hayata geçirilebilmiş olması, hayata geçirilmekle kalmayıp iç, dış bin bir engele, sabotaja rağmen 99 yıl dimdik ayakta tutulabilmiş olması, büyük bir kararlılığın, laik cumhuriyeti sahiplenmenin sonucudur. Bunun önemini, değerini çok iyi biliyoruz, bilmeyenlere de anlatmaya, kavratmaya çalışıyoruz. Bu anlayışa uygun olarak bilinmelidir ki, Türkiye'de her demokrat önce cumhuriyetçi olmak zorundadır. Demokrasi ile cumhuriyet arasında bir çelişki yoktur. Demokrasi ancak laik cumhuriyet temelinde yükselir. Cumhuriyetimizi koruyup kollamak hepimizin görevidir.

      Bu anlayış ve inançla başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah ve mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 99. yılında şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU