Advert
Advert
Advert

DEMİRTAŞ: SORUMLUSU EROĞLU'DUR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu bugün toplandı.

DEMİRTAŞ: SORUMLUSU EROĞLU'DUR
Bu içerik 726 kez okundu.
Advert

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu bugün toplandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu bugün toplandı. Zonguldak Milletvekillerinin de içinde bulunduğu komisyonda TTK Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz sunum yaptı.

Toplantıda söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun Amasra’da yaşanan maden faciasında kusurlu bulunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda hâlâ Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu görevde. Bakın, iki gün önce bir bilirkişi raporu çıktı, savcılık konuyu dikkatlice incelemiş ve sonuç olarak Genel Müdürün yani Kazım Eroğlu'nun 3 maddeden; 1'inci, 2'nci ve 5'inci maddelerden kusurlu olduğu yönünde bir tespiti var. Yani buradaki, bu, savcılığın oluşturmuş olduğu, içinde hocaların olduğu bir bilirkişi heyeti ve olayı da yüzde 80 oranında açığa çıkarmışlar; belki ocağa indikleri zaman daha teknik detaylı incelemeler yaptığında başka konular da çıkacaktır ama netice itibarıyla Sayın Genel Müdür Kazım Eroğlu 1, 2 ve 5'inci maddelerden sorumlu tutulmuş, kusurlu tutulmuş yani "Bu kazanın sorumlusudur." diyor. Yine Genel Müdür Yardımcısı -Ercan Gebeş sanırım, burada mıdır kendisi?- da 1 ve 2'nci maddelerden sorumlu tutulmuş. Şimdi, bu 2 kişi, aslında, Bakanlık tarafından dokunulmazlığı bir an evvel kaldırılıp yargılamasına derhâl başlanması gereken 2 kişi. Şimdi, müessese Müdürü Cihat Özdemir bilirkişi tarafından 1, 2, 3, 5 ve 6'ncı maddelerden sorumlu tutulmuş ve tutuklandı şu anda. Bakın, bir mühendis var burada, birinci kartiye mühendisi Hakan Bey, Hakan Mengeç bir maddeden sorumlu, 3'üncü maddeden sorumlu tutulmuş ve bu kişi de tutuklandı ama Genel Müdür şu anda hâlâ görevde. Geçenlerde, iki gün önce bizim Zonguldak'taki bir haber sitesinde şey çıktı, Genel Müdürün yani Kazım Eroğlu'nun Enerji Bakanına istifasını sunduğu ama Enerji Bakanı tarafından da bu istifasının kabul edilmediği yönünde bir haber çıktı. Aradan iki gün geçti, bu haber de yalanlanmadı. Yani, bizim endişemiz şu: Şimdi, bakın, o kadar acil bir durum var, yargılama başlamış, hızla başlamış. 2 üst düzey bürokrat şu anda hâlâ koltuğunda oturuyor, belki bugün buraya gelmemiş olabilir ama netice itibariyle bu işin... Ve bilirkişi raporuyla da tespit edilmiş. Şimdi, eğer istifa ettiği hâlde Enerji Bakanı tarafından istifası kabul edilmediyse biz buradan şunu düşünüyoruz: Demek ki Enerji Bakanı tarafından TTK Genel Müdürü ve Yardımcısı korunacak diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bizim Komisyonumuzun -elbette yargılama yapmıyoruz ama- bu gerçekleri de ortaya koyma sorumluluğu var."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ