Advert
Advert
Advert

ZONGULDAK'TA CORONA VİRÜSÜ ŞÜPHESİ

Zonguldak’ta 5 İranlı tır sürücüsü CORONA virüs şüphesiyle gözlem altına alındı.

ZONGULDAK'TA CORONA VİRÜSÜ ŞÜPHESİ
Bu içerik 3656 kez okundu.
Advert

 

 Zonguldak’ta 5 İranlı tır sürücüsü CORONA virüs şüphesiyle gözlem altına alındı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, konuyla ilgili yorum yapmayacağını belirtti. Ancak ilerleyen saatlerde gözlem altına alınan kişi sayısı 13'e yükseldi.

13 İranlı tır sürücüsünün Atatürk Devlet Hastanesi ek binasına gönderilerek gözlem altında tutulacağı öğrenildi. Hastanede gözlem altına alınan İran vatandaşlarından birinde yüksek ateş ve öksürük şikayeti olduğu öğrenildi. İranlılardan kan ve idrar örnekleri alınarak Ankara’ya gönderildi.

 Vali Bektaş, şu an hastanede İranlı vatandaşların tedavi ve tetkiklerinin devam ettiğini, sadece bir tanesinin ağır olduğunu ifade etti. Bektaş, gözlem altında tutulan hastaların raporlarının gelince kentte gerekli önlemlerin alınacağını belirterek “Tahlil sonuçları gelmeden bir şey diyemeyiz. Biz Zonguldak’a giren bütün yabancı vatandaşların sağlık kontrolünden geçiriyoruz” dedi.

Atatürk Devlet Hastanesi ek binası gelen 13 İranlı Tır sürücüsünde görülen Corona virüsü şüphesi nedeniyle boşaltılıyor. Özel odalarda ve servislerde kalan hastaların taburcu edildiği öğrenildi. Hastane çalışanları da Corona virüsü şüphesiyle büyük tedirginlik yaşadı.

Atatürk Devlet Hastanesi’ne Corono Virüsü şüphesi bulunan 13 İranlı’nın getirileceğini duyan hastalar apar topar hastaneden kaçtı. Hastalara servis ayarlanmaması, zaman tanınmaması şaşkınlık yarattı. Eşyalarını poşete koyan hastaneden kaçtı.  Yürüme güçlüğü çeken hastalar de bir an önce bölgeden uzaklaşmak için çaba gösterdi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na İran’dan TIR ile malzeme getiren İranlı 5 TIR şoförü, tedbir amaçlı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. TIR şoförleri getirilmeden önce hastanenin ek binasındaki bir kat boşaltıldı. Fizik Tedavi Bölümü'nde yatan hastalar taburcu edilerek evlerine gönderildi. Hastalardan Mustafa Akca, "Biz yatıyorduk hastanede. Apar topar hastaneyi boşaltmamızı istediler. Virüsle alakalı hasta gelecekmiş. Üst katı komple boşaltıyorlar" dedi. Polis ekipleri de hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

  Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na (ERDEMİR) İran’dan malzeme getirdiği öğrenilen 5 İranlı’dan biri sürücü 112 ekipleri tarafından gözetim altına alındı. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Yüksek ateş şüphesiyle İran’dan malzeme getiren 5 kişi tedbir amaçlı gözetim altına alındı. Şu anda virüs var diyemeyiz. Her ateşi olanda da CORONA virüsü olacak diye bir kaide yok. Bu nedenle 5 kişi gözetim altına alınarak hastaneye gönderilecek” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR