Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE KAR 83 KÖYÜN 80'İNE ULAŞIMI ENGELLEDİ

Devrek'te etkili olan kar yağışı nedeniyle Devrek'e bağlı 83 köyün 80'e ulaşım kapandı

DEVREK'TE KAR 83 KÖYÜN 80'İNE ULAŞIMI ENGELLEDİ
Bu içerik 1355 kez okundu.
Advert

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek'te etkili olan kar yağışı nedeniyle Devrek'e bağlı 83 köyün 80'e ulaşım kapandı. Devrek'te  Cuma geceden itibaren başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Devrek'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, 80 köylün yolunuda  ulaşıma kapattı.

 İlçe Özel İdaresi şefliğine bağlı ekipler dün sabah saat 7'de başaldığı çalışmalaırını bu sabah 5'e kadar ara vermeden srüdürdü. Bu sabah saat 7'de tekrar çalışmlarına başlayan ekipler kapalı olan köy yollarını ulaşıma çamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

   Kar kalınlığının ise yeryer 1 metre olduğunu belirten Devrek İlçe Özel İdaresi Şefi Mete Seyhan; 

 "Ekiplerimiz Cuma günün den itibaren kar yağışıyla kapanan köy yollarını tekrar ulaşıma açmak için ara vermeden çalışmlarını sürdürüyor. Cuma  gece başlayan ve haftasonu etkisini göstren kar yağışı Devrek'te 80 köyümüze ulaşımı engelledi. Yer yer kar kalınlığını 1 metre oldu bölgelerimizlede karşılaşıyoruz.  

  Zonguldak'tan ve Devrek Orman İşletme Müdürlüğünden gelecek olan takviye makine ve ekipler ile bugün kapalı olan 80 köyümzün 60'a yakınına tekrar ulaşımı sağlamıyı amaçlıyoruz. Herhangi bir olumsuzluk  ile karşılaşmazsak yarın öğleden sonra bütün köy yollarımızın ulaşıma açılacağını tahmin ediyoruz. Zor günler geçirdiğimiz bu günlerde vatandaşımızı mağdur etmemek için ekiplerimiz ve makinelerimizle elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyoruz." dedi

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR