Advert
Advert
Advert

DEVREK BU NEYİN RAHATLIĞI?

Koronadan ölümlerin yaş ortalaması hızla düşerken 30- 40 yaş bandından pek çok hasta yoğun bakımlarda bulunuyor.

DEVREK BU NEYİN RAHATLIĞI?
Bu içerik 1743 kez okundu.
Advert

 

   -Sercan KAPUSUZ-

    Zonguldak’ta ve Devrek'te koronavirüs  vaka sayıları artarak devam ediyor. Artan vakalarla birlikte koronavirüste genç yaşta canlar almaya başladı. Koronadan ölümlerin yaş ortalaması hızla düşerken 30- 40 yaş bandından pek çok hasta yoğun bakımlarda bulunuyor.

   Devrek'te de vaka sayıları artarak devam ederken hafta sonu kısıtlamanın ardından yoğunluk yaşanması dikkat çekti. Hafta sonu yasağının ardından Devrekli vatandaşlar soluğu sokakta aldı. Özellikle banka önlerinde sosyal mesafe kuralının hiçe sayılması durumun ne kadar ciddiye gittiğinin anlaşılamamış olduğunu gözler önüne serdi.

  Geçtiğimiz Cumartesi günü Devrek'te pozititf vaka sayısı 63 olarak tespit edilmişti ve haftaya genç yaştaki hemşerilerimizin virüs nedeniyle ölüm haberleri ile başlarken,  Devrek halkının durumun ciddiyetini kavrayamamış olması Devrek'i adım adım felakete doğru götürüyor.

   Yapılan tüm uyarı ve çağrılara rağmen hala tedbirsiz davranan, uyarıları dikkate almayanların aklında yer eder mi bilinmez ama genç yaşta kaybetmeye başladığımız hemşerilerimiz bu virüsün ne kadar tehlikeli hale geldiğini gösteriyor.

   Hatta durum o kadar ciddi bir hal aldı ki Atatürk Devlet Hastanesi'nde  geceden bu yana koronavirüs vakaları nedeni ile yoğun bakım üniteleri tamamen doldu. Normal yoğun bakım ünitelerinin de covid polikliniğine çevrildiği Atatürk Devlet Hastanesi’nin tamamen dolması diğer hastanelerin de ne zaman dolacağı sorusunu akıllara getirdi.

  Durum bu kadar ciddiyken hala kuralları hiçe sayarak etrafta dolaşmak Devrek'in virüsün merkezi haline gelmesi için yeterli olacak.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR