Advert
Advert
Advert

DERE TAŞTI KÖY SU ALTINDA KALDI

Sabah saatlerinde etkili olan aşırı yağış dereyi taşırdı. Taşan dere küçük çaplı sele neden oldu.

DERE TAŞTI KÖY SU ALTINDA KALDI
Bu içerik 2446 kez okundu.
Advert

 -Sercan KAPUSUZ-

 Sabah saatlerinde etkili olan aşırı yağış dereyi taşırdı. Taşan dere küçük çaplı sele neden oldu.

 Devrek'in  Bılık Köyü Çay Mahallesi'nde bulunan Bılık Deresi sabah saatlerinde etkisini gösteren aşırı yağış nedeniyle taştı. Derenin çevresindeki bazı ev, sera ve tarlaları su bastı ayrıca köy yolu su altında kaldı. Vatandaşlar, taşan derenin evlerine, ahırlarına ve tarlalarına gelmemesi için önlem aldı.

  Taşkın sonrası haber verilen Devrek Belediyesi İftaiyesi ve DSİ  ekipleri olay yerine ulaşarak yaşanan taşkının daha büyük zarara yol açamamsı için dere ağzı açımı ve evlerini su basan vatanadaşlar için gerekli çalışmalara başladı.

  Köyde taşkın riski yaşadıklarını belirten köylüler, "Sabaha karşı şiddetli yağmurda uyandık. Camdan baktığımızda dere taşıyordu. Taşkına karşı duvar ördük. Ancak etkili olmadı. Dere etrafında bulunan tarla ve seralar su altında kaldı. Ayrıca taşan dere yön değiştirerek köy yolunuda su altında bıraktı " dedi.

Yaşanan taşkın sonrası iki vatandaşın evini su bastı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir önceki gün Zonguldak il geneli için sağanak yağış ve sel uyarısı yapmıştı.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR