Advert
Advert
Advert

BİR OKUL İKİ AÇILIŞ

Devrek’te eğitim-öğretim veren okulda bir ilk gerçekleştirildi.

BİR OKUL İKİ AÇILIŞ
Bu içerik 1325 kez okundu.
Advert

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek’te eğitim-öğretim veren okulda bir ilk gerçekleştirildi.

 Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulda'nda kurulan zengin kitap içerikleri ile göz dolduran Z-Kütüphane ve öğrencilerinin hazırladığı ‘TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı.

  Düzenlenen bilim fuarının açılış törenine Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Recep Korum, İl Milli Eğitimi Müdürü Züleyha Aldoğan, BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı,  Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlk olarak gerçekleştirilen Z-Kütüphane açılışının ardından ‘TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’ açıldı.

   Okulun çeşitli katlarında düzenlenen fuar ile ilgili, bilgi davetlilere bilgi veren Okul Müdürü Musa Eren "TÜBİTAK ‘ın desteğiyle düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.

Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda fizik alanında 2 proje, edebiyat alanında 4 proje, tarih alanında 1 proje, matematik alanında 3 proje, fen bilimleri alanında 2 proje, sosyal bilimler alanında 1 proje, rehberlik alanında 1 proje, coğrafya alanında 1 proje, İngilizcealanında 2 proje, Arapça alanında 1 proje, meslek dersleri alanında 1 proje, Türkçe alanında 1 proje olmak üzere toplam 21 projeyi 68 öğrencimiz 17 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.

Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz.

2023 Eğitim Vizyonunun temel amacı çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli , ahlaklı bireyler yetiştirmektir.

Biz de Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak

İnsanın en değerli varlık, Sevginin en hünerli güç, Bilginin en yenilmez kuvvet, Emeğin en yüce değer, Eğitimin en vazgeçilmez hizmet  olduğu bilinci içerisindeyiz. Kurumumuzda çift kanatlı olarak hem mesleki hem de bilimsel alanda öğrencilerimizi çok yönlü bir geleceğe hazırlıyor olmanın mutluluğu içindeyiz.

  Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerimize teşekkürlerimi iletirken hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum."dedi

  Açılışı yapılan proje fuarını gezen protokol heyeti öğrencilerden  hazırladıkları projeler hakkında bilgi aldı. Birbirinden yaratıcı fikir ve projelerin yer aldığı etkinlikte öğrenciler, hazırladıkları projeleri anlattı. Proje kapsamında öğrencilerin kendi ilgi alanları çerçevesinde yaptıkları araştırmalarla proje üretmeleri ve eğlenerek öğrenmeleri amaçlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR