Advert
Advert
Advert

BAKAN DÖNMEZ İLE GÖRÜŞTÜ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Yönetim Kurulu üyeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte, Karadeniz Doğalgazı’nın karaya çıkartılacağı Filyos’ta 19 Eylül 20

BAKAN DÖNMEZ İLE GÖRÜŞTÜ
Bu içerik 554 kez okundu.
Advert

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Yönetim Kurulu üyeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte, Karadeniz Doğalgazı’nın karaya çıkartılacağı Filyos’ta 19 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen programa katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz doğalgazının karaya çıkartılacağı Filyos’ta incelemelerde bulundu. Programa, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ve BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Advan katıldı.

Sahada incelemelerde bulunan heyet, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nde TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in çalışmalar hakkında bilgiler verdiği toplantıya katıldı. Genel Başkan Yeşil, toplantıda sendikanın çalışmaları ve TTK’nın işçi açıkları ve promosyonlar konusunda Bakan Dönmez’e bilgiler vererek işçilerin beklentilerini iletti.

Ardından GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte Kanuni Sondaj Gemisi’ni gezdi. Gemide görevli personelden çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, ardından Bakan Dönmez ile birlikte akşam yemeği yedi.

Bakan Dönmez ve Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 20 Eylül 2022 (bugün) tarihinde Bartın’daki çeşitli ziyaretlerinin ardından TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’nü ziyaret ederek işçilerle bir araya gelecek.

 BAŞKANI HAKAN YEŞİL'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI,

  Genel Maden İşçileri Sendikası’na(GMİS) üyeliği olan yaklaşık 100 MTA işçisi sendikadan istifa etti. İşçiler istifa sebebini GMİS’in yakında gerçekleştirilecek seçim sisteminin değişmesine istifa ederek tepki gösterdi. Eski seçim sisteminin uygulanmasını isteyen MTA işçileri, GMİS’ ten istifa etmeye başladı. Mevcut yönetimi koruyan ve başta kalması için yeni seçim sistemi oluşturulduğunu iddia eden MTA işçileri; eski sistem uygulanmadığı takdirde seçime girmeyeceklerini belirterek sendikalarından istifa etti.

 GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, seçimde izlenecek sistemin seçim kurulu ve sendika şubenin ortak aldığı kararla belirlendiğini söyledi. İşçilerin istifa etmesine üzüldüğünübelirten Başkan Yeşil “Sendikadan bir işçinin bile istifa etmesi bizi üzer. Biz bu kararı seçim kurulu ile birlikte aldık. İstifa eden arkadaşlar seçimi alamayacaklarını düşündüklerini içinistifa ettiklerini düşünüyorum. Biz bu sistemle seçime gireceğiz, sistemi değiştiremeyiz. Kimse sendikadan büyük değil, demokratik bir seçim olacağı gibi herkesin aday olabileceği bir seçim olacak” dedi.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR