Advert
Advert
Advert

KÖMÜR İŞLETMECİLERİNİ DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Zonguldak'a geldi.

KÖMÜR İŞLETMECİLERİNİ DİNLEDİ
Bu içerik 540 kez okundu.
Advert

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Zonguldak'a geldi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda(TSO) rödevanslı sana sahipleri ile bir araya gelen CHP'li Ahmet Akın; kömür işletmecilerinin sorunlarını bildiklerini ve bunları çözmek için talip olduklarını söyledi.

TSO'da yapılan toplantıda Ahmet Akın'ın yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, CHP İl Başkanı Murat Pulat, Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Çağlar Öztürk, TSO Başkanı Metin Demir, kömür işletmecileri Alaaddin Kurnaz, Erdinç Kargıdan ve TSO üyeleri katıldı.

CHP Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Öznur Güneş'in sorularını yanıtladı.

Rödevanslı saha sahipleri ile görüşen Ahmet Akın, şu açıklamayı yaptı;

"Türkiye’nin en güzel kentindeyiz.Şu anda hakikaten Zonguldak hem karaelmasıyla hem emeğin temsilcisi ile temsil etmesi nedeniyle hem de Cumhuriyetin ilk kenti ünvanıyla gerçekten çok önemli ve kara elmas'ın baş şehri. Bu özellikleri değerlendirmek, bu konu ile ilgili maksimum derecede bunun değerini ortaya çıkarmak için biz elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyuyoruz. Milletvekillerimiz bu konuyu takip edip, buradaki haksızlıkları ortadan kaldırıp daha kazanan bir Zonguldak için çabalıyoruz ve bunu başaracağız. Büyük değerleri olan Zonguldak'ı tekrar eski haline getireceğiz. Kendi değerlerini değerlendirebilen maksimum derecede bir noktaya taşımak için mücadele ediyoruz, onun için buradayız.

Bugün seçim olsa iktidardayız. Onun için biz iktidardaymış gibi hareket ediyoruz. İktidardaymış gibi planımızı programımızı hazırlıyoruz ve çalışıyoruz. Onun için zaten Zonguldak'tayız. Zonguldak'a yeteri önem verilmediği için Zonguldak'tayız. Zonguldak'ın bütün değerlerini ortaya çıkartıp artık kazanan bir, kaybeden değil

veya azalan nüfusuyla değil tam tersi ile kazanan bir Zonguldak'ı inşa etmek için buradayız. Şöyle ku; bir kere buradaki kaynakları buradaki o taş kömürünü ortaya çıkarmak ve bunu maksimum derecede ekonomiye kazandırmak için yatırım yapılması gerekiyor. Bunun için de çalışma gücüne ihtiyaç çok az kaldı, İnşallah Allah'ın izniyle önümüzdeki seçimden sonra Zonguldak'ı nasıl eski haline gelip daha yukarılara çıktığı ve nasıl kazanan bir Zonguldak haline geldi ve nasıl artık göç vermeyip göç alan bir noktaya geldiğini göreceksiniz. Nasıl artık insanların hastalıklarla değil alınan önlemlerle hem çevreci hem 'önce insan' diyen ve maksimum derecede kaynakların ön plana çıkarıldığını birlikte göreceğiz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR