Advert
Advert
Advert

BAŞKAN BOZKURT, OYUNCU TAMER LEVENT’İ AĞIRLADI

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, dizi ve tiyatro oyuncusu, sanat yönetmeni, yazar Tamer Levent’i ağırladı.

BAŞKAN BOZKURT, OYUNCU TAMER LEVENT’İ AĞIRLADI
Bu içerik 715 kez okundu.
Advert

   Sercan Kapusuz

   Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, dizi ve tiyatro oyuncusu, sanat yönetmeni, yazar Tamer Levent’i ağırladı.

    Başkan Bozkurt, konuklara Devrek’in yöresel ürünleri, baston, cevizli kömeç, beyaz baklava, Devrek simidi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi verdi. Tamer Levent gibi usta bir oyuncuyu Devrek’te ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Bozkurt, “Sanatın ve sanatçının olduğu her yerde özgürlük, aydınlık ve mutlu yarınlar vardır. Ülkemizin yüzakı sanatçılarından Tamer Levent büyüğümüze bizleri nazik ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyorum”dedi.

    Oyuncu Tamer Levent ve ekibi, bastonu, simidi, Rüştü Onur’uyla ünlü Devrek’te olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

    Başkan Bozkurt, ziyaretleri anısına oyuncu Tamer Levent ve ekibine birer Devrek Bastonu hediye etti.

    Daha sonra Devrek Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Tığ, oyuncu Tamer Levent ve ekibini Kent Müzesine götürdü. Burada Devrek’in kültürel, sosyal ve yaşamsal tarihini inceledi. Tamer Levent müze bahçesindeki 1941 yılında yapılan İsmet İnönü rölyefini de inceleyerek, “Bu rölyef beni 1940’lı yıllara götürdü. Babam o yıllarda Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Zeki Levent. İsmet Paşa’yla da sık sık geldiği Zonguldak’ta görüşürdü. Zonguldak’ı, Devrek’i hep anlatırdı. Hatta Mehmet Seyda Yanartaş romanında babamı da anlatıyor. Bu müzeyle de Çetin başkan, Devrek’in geçmişine, kültürüne, yaşamına sahip çıkmış. Kendisini kutluyurum.”dedi.

     Rüştü Onur ve Müfide Güzin Anadol’un büstlerini de ziyaret eden Tamer Levent, “İşte ülkemizin yüzakı iki güzel şair ve yazarı. Devrekliler bu iki değerine büstlerini yaparak sahip çıkmışlar. Sanatın ve sanatçının inkar edildiği bir dönemde, Devrek’in sanatsever ve sanatçı dostu Çetin Bozkurt bey’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü o Devrek’te sanat ve kültürel alanda çok güzel işler yapmış. Rüştü Onur adına şiir, Müfide Güzin Anadol adına da öykü ödülü koymuş. Bu, bu dönemde az rastlanan bir olgu.” ifadelerini kullandı.

    Tamer Levent daha sonra, Simitçiler Sokağı, Bastoncular Çarşısı ve Baston Ustası Tensel Işık ve Yöresel Ürünler Kooperatifini gezdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR