Advert
Advert
Advert

SEÇİM KURULU UYARDI

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimini nedeniyle vatandaşları uyardı.

SEÇİM KURULU UYARDI
Bu içerik 414 kez okundu.
Advert

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimini nedeniyle vatandaşları uyardı.

İlçe Seçim Kurul Başkanlığından yapılan açıklama şöyle: “14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimini nedeniyle; Muhtarlık Bölgesi Askı listeleri tüm muhtarlıklarda 20 Mart 2023 Pazartesi günü saat 08:00 da askıya çıkartılmıştır. Askıya çıkartılan listeler 02 Nisan Pazar günü saat 17:00 de askıdan indirilecektir.

1- Seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan,

2- Başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelen,

3- Öğrenci olup seçmen niteliğini taşıyıp ve öğrenim gördükleri yerleşim yerinde oylarını kullanmak isteyen,

4- Muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık ve eksiklik bulunan

 5- Nüfus olay bilgisi değişen (Vatandaşlık durumu gibi). Türk vatandaşları, adres kayıt sistemine kayıt olmaları ve yukarıda belirtilen işlemleri yapabilmeleri için önce nüfus müdürlüğüne, sonra ilgili ilçe seçim kurulu başkanlığına,

6- Askerlikten terhis olan (Terhis belgesi veya askerlik şubesince verilen belgenin ibrazi gerekir)

7- Kamu hizmetlerinden sürekli yasaklı olup da yasaklılık süresi sona eren(Cumhuriyet Başsavcılığından alınacak resmi yazı ibraz etmek zorunludur.)

Türk vatandaşları ilgili ilçe seçim kurulu başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

Listelere yazılmak veya seçmenlik durumunu oy kullanabilir duruma getirebilmek için bizzat ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi tapu kaydı gibi belgelerden birisi ile başvurup nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygun olup olmadığına ilişkin gerekçeli belgeyi ve ekleri ile birlikte İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekir.

Öğrenciler (askeri öğrenciler hariç) öğrenim gördükleri okul veya yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları resmi belgeleri ile yurtların bulundukları ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvuracaklardır. 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler dolayısıyla genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde kayıtlı olup, seçmen niteliğini taşıyan ve Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesi'nin 7'nci maddesi uyarınca "Diğer Adres" olarak belirtilen (yatılı okul, öğrenci yurdu, huzurevi, karavan, çadır, prefabrik evler, spor salonu, yurt, sosyal ve eğitim tesisleri gibi) yerlerde kalıp, kaldıkları yerleşim yeri adresinde oylarını kullanmak isteyenler orada kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yerin bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekir. Ilgililere ve tüm seçmenlere ilanen duyurulur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR