Advert
Advert
Advert

18 MART PROGRAMI BELLİ OLDU

Devrek Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı belli oldu.

18 MART PROGRAMI BELLİ OLDU
Bu içerik 436 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

   Devrek Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı belli oldu.

  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenecek olan etkinlik, yarın saat 10:00'da Cumhuriyet Alanı'nda yapılacak olan Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak. Ardından  Devrek Kaymakamlığı, ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak.

  Cumhuriyet Alanı'ndaki törenin ardından anma programı saat: 10:15'te Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda devam edecek. Buradaki etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. Etknlik Devrek Karşıyaka 100. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları 'Çanakkale 18 Mart Şehitler Günü' gösterimiyle program son bulacak.

  ÇANAKKALE SAVAŞI NEDİR?

  Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya savaşı esnasında 1915-1916 yılları arasında Çanakkale/Gelibolu Yarımadası'nda İtilaf Devletleri ve Osmanlı İmparatorluğu arasında geçmiştir.

  Çanakkale üzerinden İstanbul'u ele geçirmek isteyen İtilaf Devletleri, boğazların kontrolünü de elde tutmak istemiştir. Aynı zamanda 1 Ağustos 1914'ün ertesi günü Almanya ile ittifak anlaşması imzalayan Osmanlı İmparatorluğu, fiilen savaşa katılmıştır.

   Savaşta ağır kayıplar veren Osmanlı İmparatorluğu, işgal girişimlerini bastıramayınca toprakların büyük bir bölümü zapt edilmiştir. Ancak Gelibolu cephesindeki Çanakkale Savaşı, Atatürk önderliğindeki Türk milletinin ve ordusunun büyük bir mücadele ile kazanılmıştır.

  ÇANAKKALE ZAFERİ VE ÇANAKKALE SAVAŞI SÖZLERİ

    Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlen­meden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım. (Mustafa Kemal Atatürk)

   Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muhare­belerini kazandıran bu yüksek ruhtur. (Mustafa Kemal Atatürk)

  Türkler, Çanakkale’yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir. (Churchill)

   Avrupa’da hiçbir asker yoktur ki, bu ifadenin altını çiziyorum, * Türklerle mukayese edilebilsin. Almanların müdafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir. Fakat siperlerde onlar dahi Türklerle kıyas edilemez. Misal olarak Gelibolu’yu zikretmek isterim. Orada bizim gemi ateşlerimizle büyük zayiata uğrayan kıtalar, Türk olmasalardı. Yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi. Halbuki, Türkler, bütün muharebe müddetince yerlerinde kaldılar. (General Tawshend)

   Çanakkale müdafaası, üç mucizeler muharebesidir. Hali kurtar­dı; maziye hamaset ve azametini iade etti; vatanımızı bir vatanı ebedi yaptı. (Sami Paşazade Sezai)

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR