Advert
Advert
Advert

ÖĞRENCİLER PROVADA TER DÖKTÜ

Devrek'te "YKS Tam Prova”nın ilk aşaması tamamlandı.

ÖĞRENCİLER PROVADA TER DÖKTÜ
Bu içerik 632 kez okundu.
Advert

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek'te "YKS Tam Prova”nın ilk aşaması tamamlandı. Haziran'da yapılacak YKS öncesi Devrek genelinde öğrencilere tecrübe kazandırmak amacıyla sınav kurallarına birebir uyulan YKS Tam Prova uygulamasının ilk aşaması yapıldı.

  YKS Tam Prova kapsamında Devrek MYO'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) Sınavının Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumu tamamlandı. Devrek Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde ve Devrek İlçe MEM ile Devrek MYO işbirliğinde, Devrek MYO'nun sınav merkezi olarak belirlendiği YKS provasında öğrenciler haziran ayında yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesi sınava dair tecrübe sahibi olma şansı yakaladı.

  296 öğrencinın katıldığı ÖSYM sınav kurallarının birebir uygulandığı sınav, öğrencilerin psikolojik olarak hazırlanmaları, sınav streslerinin en aza indirgenmesi, zaman ve stres yönetiminin öğretilmesi amacıyla yapıldı. Sınav atmosferini birebir yaşayan öğrenciler, TYT ve AYT sınavları öncesi zaman ve stres yönetiminde tecrübe sahibi olma fırsatı buldular. 

  Saat 10:00'da başlayan sınav öncesi kimlik kontrolü, üst arama uygulamalarının da eksiksiz yapıldığı provada belgeleri kontrol edilen öğrenciler salon ve sıra numaralarına göre sınıflara yönlendirildi. Sınav esnasında rehber öğretmenler sınıfları dolaşarak öğrencileri gözlemledi. Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya,  Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersin Kanat ve Devrek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Muhammet Atlı ve Özkan Poyraz sınav salonlarını gezerek sınava girecek olan öğrencilere başarılar diledi.

  ÖSYM tarafından YKS kapsamında yapılan tüm kuralların birebir uygulandığı sınav iki oturum şeklinde düzenleniyor. İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün tamamlanırken YKS provasının ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise yarın aynı sınav merkezlerinde uygulanacak.

    Düzenlenen deneme sınavı ile ilgili olarak konuşan Koordinatör Devrek Anadolu Lisesi Müdürü Siyami Akpınar; "Öncelikle bugün deneme sınavına giren yaklaşık 300 öğrencimize başarılar diliyorum. ÖSYM standartlarında bir sınav hazırladık. Biz çocuklarımızı Haziran ayında yapılacak gerçek sınavlara hazırlamaya çalışıyoruz. Bu da onun bir provası olmuş oldu. Sınava ilçemizde bulunan bütün liselerden ve mezun öğrencilerimizden katılım sağlandı.  Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürlüğümüze, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sınavın uygulama aşamasındaki kırtasiye malzemeleri ve su ihtiyacını karşılaya İşler Kitapevleri ve Uğur Kırtasiyeye teşekkür ediyorum. Bu deneme sınavları sayesinde öğrencilerimizin hatalarını görebilme, hatalarını düzeltebilme şansları olacak. Ben bu ülkenin geleceği bütün gençlerimize başarılar diliyorum. Görüyorsunuz, aileleri de burada. Bildiğiniz üniversite sınavı gibi oldu. Her şey gönüllerince olsun" dedi.

   Deneme sınavıyla ilgili görüşlerini belirten Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, "Öncelikle Devrek Anadolu Lisesi yöneticileri nezdinde çok kıymetli meslektaşlarıma, sınavın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Gönüllülük esasıyla burada görev yapıyorlar. Her birine saygılarımı, şükranlarımı arz ediyorum. İşbirlikleri ve yardımlarından dolayı Devrek MYO yöneticilerine de hassaten teşekkür ediyorum. Allah, evlatlarımızın her daim yardımcısı olsun. Her birine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR